Рада підтримала звернення до міжнародного співтовариства через вибори до Держдуми РФ в окупованому Криму і ОРДЛО

13:14, 8 сентября 2021
Парламент підтримав звернення до світової спільноти через підготовку виборів до Держдуми Російської Федерації на окупованому Криму, а також із залученням жителів непідконтрольного Донбасу з російськими паспортами.
Рада підтримала звернення до міжнародного співтовариства через вибори до Держдуми РФ в окупованому Криму і ОРДЛО
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховна Рада на засіданні 8 серпня підтримала звернення до міжнародного співтовариства через вибори до Держдуми РФ. Про це йдеться на сайті ВР. 

Прийнятою постановою 5497 Рада визнає, що намір органів влади та окупаційної адміністрації Російської Федерації незаконно провести 19 вересня 2021 року вибори у Державну Думу Російської Федерації на тимчасово окупованій частині території України - в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь - та залучення до участі у виборах громадян України з окупованих територій Донецької та Луганської областей, яким примусово видали російські паспорти, є порушенням Конституції та законодавства України, основних принципів та норм міжнародного права, Статуту Організації Об'єднаних Націй, Заключного акту Наради з безпеки та співробітництва в Європі від 1 серпня 1975 року, Меморандуму про гарантії безпеки у зв'язку з приєднанням України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї від 5 грудня 1994 року, Резолюції Генеральної Асамблеї ООН "Територіальна цілісність України" N 68/262, ухваленої 27 березня 2014 року на 68-й сесії ГА ООН, Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та інших міжнародно-правових актів.

Постановою схвалено Звернення Верховної Ради  до міжнародних організацій, урядів та парламентів іноземних країн у зв’язку з незаконною підготовкою виборів до Державної Думу Російської Федерації на тимчасово окупованій частині території України – в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі - та залученням до виборів громадян України, що проживають на окупованих територіях Донецької та Луганської області, які примусово отримали російські паспорти.

Раніше ми писали, що Рада прийняла Закон про перехід прав на земельну ділянку у зв’язку з переходом прав на нерухомість.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду