Справу про заволодіння 4,26 млн грн військової частини скеровано до суду

18:11, 20 сентября 2021
Обвинувальний акт стосовно колишнього начальника фінансової служби військової частини Сумщини скеровано до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті.
Справу про заволодіння 4,26 млн грн військової частини скеровано до суду
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

До суду скеровано справу стосовно колишнього начальника фінансової служби військової частини Сумщини, обвинуваченого у заволодінні 4 млн гривень коштів військової частини.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

17 вересня прокурорами САП за результатами досудового розслідування детективів НАБУ скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього начальника фінансової служби однієї з військових частин у Сумській області, який у змові з іншими особами заволодів грошовими коштами військовій частини на суму майже 4 млн гривень.

Так, за даними досудового розслідування, начальник фінансової служби на початку листопада 2014 року заволодів грошовими коштами, які належали військовій частині як розпоряднику бюджетних коштів, перерахувавши на власний картковий рахунок та на карткові рахунки інших фізичних осіб, які не були поінформовані про його злочинні наміри, грошові кошти у сумі 4 267 495,39 гривень. Частину цих коштів, а саме 3 448 876,87 гривень, він зняв з рахунків із використанням платіжних карток на ім’я інших фізичних осіб.

На сьогодні досудове розслідування у справі закінчено. Обвинувальний акт скеровано до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що НАБУ завершило розслідування щодо розкрадання газу: справу скерують до Антикорсуду.

Додамо, що судитимуть колишнього голову Чернівецької облради за хабарництво.

Також Вищий антикорупційний суд виніс вирок екс-голові суду та адвокату.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва