«Велике будівництво»: в Україні з'являться 622 нових автомобілі швидкої меддопомоги

15:08, 6 октября 2021
В Україні планують повністю замінити автопарк лікарень екстреної меддопомоги на нові, сучасні автомобілі.
«Велике будівництво»: в Україні з'являться 622 нових автомобілі швидкої меддопомоги
Джерело фото: 5 канал
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Голова Комітету ВР з питань здоров‘я нації Михайло Радуцький повідомляє, що підписано контракти на закупівлю 622 автомобілів швидкої допомоги для лікарень екстреної медичної допомоги.

Програма Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво», окрім відновлення мережі доріг, об’єктів інфраструктури, також передбачає оновлення мережі опорних лікарень у всіх госпітальних округах.

Значну роль у програмі відведено реконструкції або будівництву нових приймальних відділень лікарень екстреної медичної допомоги. Так, політик повідомляє, що на сьогодні за програмою «Велике будівництво» вже повністю реконструйовані та оснащені новим діагностичним обладнанням більше 120 приймальних відділень по всій Україні. Загалом у цьому році запланували відремонтувати більше 200 приймальних відділень.

«Частину з них вже оснастили «теплими боксами» для заїзду «швидких» та подальшого комфортного супроводу пацієнта у лікарні. Медзаклади отримали апарати УЗД, ЕКГ, МРТ, комп'ютерні томографи, рентген-установки, ангіограми», - каже Радуцький.

Також програмою заплановано закупівлю автомобілів «швидких». Головна мета – повністю замінити автопарк лікарень екстреної меддопомоги на нові, сучасні автомобілі.

Так, у вівторок, 5 жовтня, державне підприємство «Медичні закупівлі України» уклало 15 контрактів на закупівлю 622 автомобілів швидкої допомоги.

Загальна сума закупівлі – понад 1 млрд грн.

Завдяки проведеному тендеру ДП вдалось зекономити 346,7 млн грн. Автомобілі Fiat Ducato, Peugeot Boxer та Citroen Jumper поставлять в регіони у четвертому кварталі цього року або у першому кварталі наступного.  

Зазначається, що минулого року придбали 417 автомобілів «швидкої», в цьому – ще 622. Загалом для повного оновлення автопарку лікарень екстреної швидкої допомоги потрібно закупити ще близько 400 автомобілів.

Також «Судово-юридична газета» писала, що в Україні оновили стандарти надання меддопомоги хворим на коронавірус: деталі.

Крім того, стало відомо, скільки грошей витратила держава на лікування одного пацієнта з коронавірусом.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва