В Одеській області посадовців підозрюють у розкраданні коштів соціальної допомоги

15:54, 29 октября 2021
Підозрювані вносили недостовірні відомості до баз даних про необхідність призначення і отримання виплат соціальної допомоги окремим мешканцям Білгород-Дністровського району.
В Одеській області посадовців підозрюють у розкраданні коштів соціальної допомоги
Джерело фото: іnventure.com.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

За процесуального керівництва прокурорів Білгород-Дністровської окружної прокуратури повідомлено про підозру групі службових осіб та їх спільниці за фактами розкрадання понад 5 млн грн бюджетних коштів, призначених для надання державної соціальної допомоги населенню. Про це повідомляє Генпрокуратура.

Встановлено, що троє головних спеціалістів управління соціального захисту населення та охорони здоров’я Білгород-Дністровської держрайадміністрації та їх спільниця налагодили схему, за якою за підробленими документами заволоділи коштами, призначеними для виплат малозабезпеченим сім’ям, одиноким матерям, дітям, які виховуються в багатодітних сім'ях. Вони вносили недостовірні відомості до баз даних про необхідність призначення і отримання виплат соціальної допомоги окремим мешканцям Білгород-Дністровського району, які раніше перебували на обліку Управління як отримувачі соціальних допомог, без їх відома та за відсутності законних на те підстав, а також оформляли банківські рахунки та платіжні картки на нібито споживачів соцдопомог.

Після призначення допомоги та затвердження виплатних відомостей на вказаних осіб, з метою отримання незаконно нарахованих коштів, до процесу зняття готівки в банкоматах спільниці залучали свою знайому. Правоохоронці задокументували 15 таких епізодів.

Також «Судово-юридична газета» писала, що посадовці КМДА вкрали 7,5 млн грн на ліках для онкохворих: деталі.

Крім того, на Одещині чиновників підозрюють в розкраданні «ковідних» коштів

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Youtube Право ТВщоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва