Напад на журналістів програми «Схеми»: з’явились нові деталі справи

15:05, 2 ноября 2021
До суду скерували обвинувальний акт відносно 4 осіб.
Напад на журналістів програми «Схеми»: з’явились нові деталі справи
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Київська міська прокуратура повідомляє, що скеровано до суду обвинувальний акт відносно чотирьох осіб, підозрюваних у перешкоджанні законній професійній діяльності журналістів програми «Схеми».

Так, 4 жовтня 2021 року журналісти програми «Схеми» здійснювали запис інтерв’ю з головою правління одного із банків у приміщенні банківської установи. Під час запису керівництво банку надало вказівку відібрати у журналістів камери, знищити відеозаписи інтерв’ю та заборонити подальшу зйомку.

Дії вже колишнього голови правління та прессекретаря кваліфіковані за ч. ч. 1, 3 ст. 171 КК України - незаконне вилучення зібраних журналістом матеріалів і технічних засобів, якими він користується у зв’язку із своєю професійною діяльністю, вплив у будь-якій формі на журналіста з метою перешкоджання виконанню ним професійних обов’язків, вчиненого службовою особою з використанням свого службового становища.

Дії двох інших співробітників банку, а саме керівника Департаменту банківської безпеки та начальника управління внутрішньої безпеки цивільного захисту та охорони банку кваліфіковані за ч.ч. 1, 3 ст. 171, ч. 1 ст. 126 КК України, тобто незаконне вилучення зібраних журналістом матеріалів і технічних засобів, якими він користується у зв’язку із своєю професійною діяльністю, вплив у будь-якій формі на журналіста з метою перешкоджання виконанню ним професійних обов’язків, вчиненого службовою особою з використанням свого службового становища; умисне вчинення насильницьких дій, які завдали фізичного болю та не спричинили тілесних ушкоджень.

Обвинувальний акт у вівторок, 2 листопада, скеровано до суду для розгляду по суті.

Також «Судово-юридична газета» писала, що керівнику банку повідомлено про підозру. Згодом охоронцю банку теж повідомили про підозру.

Додамо, що 11 жовтня Голосіївський райсуд обрав запобіжний захід Євгену Мецгеру.

Крім того, журналістам вдалось відновити видалене відео нападу.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Youtube «Право ТВ», щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України