Уряд передасть більше повноважень громадам

17:33, 3 ноября 2021
Реформа децентралізації продовжується.
Уряд передасть більше повноважень громадам
Джерело фото: vidsebe.media
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 3 листопада, Кабінет Міністрів на засіданні ухвалив два законопроекти щодо чіткого визначення повноважень органів місцевого самоврядування у зв’язку зі зміною адміністративно-територіального устрою.

Про це повідомляє прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

«Ми передаємо ще більше повноважень та можливостей на місця, що стосуються питань сфери культури, туризму, екології, освіти, охорони здоров’я, безпеки та ін. Усуваються дублювання повноважень органів місцевого самоврядування різних рівнів. Місцеві органи влади самі визначатимуть структуру своїх виконавчих підрозділів», - зауважує Шмигаль.

Це важливі проекти для збільшення незалежності та самодостатності всіх громад. Наразі між центральною та місцевою владою встановлено ефективну взаємодію та чесний діалог, що дозволяє нам швидше рухатися вперед.

Представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук повідомив, що схвалено проект Закону «Пpo внесення змін до деяких законодавчих актів щодо децентралізації та розмежування повноважень органів місцевого самоврядування та органів виконавчої влади у зв’язку зі зміною адміністративно-територіального устрою».

Законопроектом визначаються та розмежовуються повноваження сільських, селищних, міських рад та їх виконавчих органів, районних та обласних рад, районних та обласних державних адміністрацій за принципом субсидіарності.

Схвалено проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо розподілу повноважень органів місцевого самоврядування у зв’язку зі зміною адміністративно-територіального устрою».

Проектом визначено повноваження сільських, селищних, міських рад та їх виконавчих органів (без розподілу на сільські ради з чисельністю населення до 500 осіб, міські ради міст районного значення, міст обласного значення, ради об’єднаних територіальних громад). Також усунуто дублювання повноважень органів місцевого самоврядування різних рівнів.

Також «Судово-юридична газета» писала, що Кабмін проводить засідання: які питання на розгляді, трансляція.

Додамо, що у Центрі оцінювання кандидатів на зайняття посад держслужби встановлять додаткові обмеження.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва