Ірина Венедіктова зробила заяву щодо справи Гандзюк

13:10, 4 ноября 2021
«Ми крок за кроком рухаємося до справедливості, за яку так боролася Катерина», — зазначила Генпрокурор.
Ірина Венедіктова зробила заяву щодо справи Гандзюк
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова зробила заяву щодо справи про вбивство Катерини Гандзюк. Заяву вона оприлюднила на своїй сторінці у Facebook.

​«4 листопада 2018 року померла від тяжких травм після облиття сірчаною кислотою Катерина Гандзюк.

Обвинувачені в організації та замовленні нападу на неї наразі на лаві підсудних. Колишній голова та помічник депутата Херсонської обласної ради за клопотанням прокурора перебувають під вартою.

Вже проведено понад 60 судових засідань. За цей час суд допитав чотирьох свідків обвинувачення та дослідив понад 70 томів письмових доказів, наданих прокурором.

На сьогодні вже покарано п’ятьох безпосередніх виконавців нападу на неї. Усіх їх засуджено до реального позбавлення волі. Вироком Приморського районного суду також засуджено особу, яка вчинила приховування цього злочину.

Загалом в ході розслідування нападу на Катерину Гандзюк та пов’язаних із ним злочинів повідомлено про підозру 18 особам. До суду скеровано 9 кримінальних проваджень, більшість з яких уже розглянуто судами з винесенням обвинувальних вироків.

Зокрема, до суду скеровано кримінальне провадження щодо 5 осіб, які із застосуванням насильства у травні 2018 року вчинили масові заворушення поблизу Олешківської РДА Херсонської області з метою перешкоджання її роботі. Також викрито організовано групу осіб, які у березні 2016 року на території Херсонської області незаконно заволоділи майном підприємства з іноземними інвестиціями. Двох учасників цієї групи засуджено, кримінальне провадження щодо одного на розгляді суду та один учасник групи перебуває у міжнародному розшуку. 

Ми крок за кроком рухаємося до справедливості, за яку так боролася Катерина. Пам’ятаємо, що боролася, на жаль, ціною життя. Тому робимо все можливе для того, щоб всі винні понесли невідворотне покарання», — сказано у повідомленні.

Раніше ми писали, що 3 листопада колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула апеляційні скарги, подані стороною захисту на ухвалу судді Дніпровського районного суду міста Києва від 13 жовтня  2021 року, якою обвинуваченим М. та Л. продовжено строк дії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до 11 грудня 2021 року, без визначення розміру застави.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВщоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва