Хабар чиновнику Міноборони: під Києвом селищному голові повідомили про підозру

18:20, 11 ноября 2021
Сума неправомірної вигоди становила 20 000 доларів.
Хабар чиновнику Міноборони: під Києвом селищному голові повідомили про підозру
Джерело фото: Київська міська прокуратура
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На Київщині селищному голові повідомлено про підозру в організації одержання хабаря чиновником Міноборони у сумі 20 тисяч доларів. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Згідно з матеріалами слідства, Гостомельський селищний голова Київської області організував схему одержання начальником Центрального територіального управління капітального будівництва Міністерства оборони України неправомірної вигоди за підписання із суб’єктом господарювання договорів про будівництво. Йдеться про житлове будівництво на земельних ділянках, розташованих в смт Гостомель Київської області, що перебувають у віданні Міноборони, у тому числі на території військового містечка.

Сума неправомірної вигоди становила 20 000 доларів.

«14 вересня 2021 року у ході контролю за вчиненням злочину після одержання зазначених коштів чиновника Міноборони та посередника  затримали у порядку ст. 208 КПК України.

Надалі у ході проведення слідчих дій правоохоронці встановили організатора злочину, яким виявився Гостомельський селищний голова. Своїми діями чоловік сприяв отриманню чиновником Міноборони неправомірної вигоди», — йдеться у повідомленні.

Джерело фото: Київська міська прокуратура

У четвер, 11 листопада 2021 року, прокурором Київської міської прокуратури селищному голові вручено повідомлення про підозру та клопотання про обрання запобіжного заходу.

Наразі слідство триває.

Зазначається, що санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що 9 листопада затримали суддю Чернігівського окружного адміністративного суду під час отримання хабаря. Співробітники САП зазначають, що суддю затримали під час передачі другої частини коштів, а загальна сума становила 20 тисяч доларів.

Додамо, у Раді суддів України зробили заяву стосовно затримання судді на хабарі у $20 тисяч.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua, на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді