Зеленський провів телефонну розмову з президентом Туреччини: про що говорили

09:11, 17 ноября 2021
Під час розмови було обговорено питання Кримської платформи, звільнення українських громадян, яких утримує РФ та ряд не менш важливих питань.
Зеленський провів телефонну розмову з президентом Туреччини: про що говорили
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Президентом Турецької Республіки Реджепом Таїпом Ердоганом. Про це повідомляє пресслужба Офісу Президента.

Глава нашої держави високо оцінив незмінну підтримку з боку Туреччини територіальної цілісності й суверенітету України, а також активне залучення до роботи нового міжнародного механізму – Кримської платформи.

Володимир Зеленський подякував лідеру Туреччини за висловлене співчуття в зв’язку із загибеллю українських воїнів на сході України.

Окрему увагу Президент України приділив питанню звільнення українських громадян, яких незаконно утримує Росія.

Володимир Зеленський і Реджеп Таїп Ердоган обмінялися думками щодо безпекової ситуації в регіоні, а також відповідних ініціатив з посилення безпеки в регіоні Чорного моря.

Президенти обговорили питання співпраці в оборонній сфері. Сторони констатували, що стратегічне партнерство вже сьогодні зміцнює збройні сили двох держав. Було відзначено реалізацію низки важливих проектів у галузях літакобудування та розбудови ВМС, а також наявні перспективи для поглиблення такої взаємодії.

Президент України, зокрема, повідомив Реджепу Таїпу Ердогану про початок серійного виробництва транспортного літака Ан-178.

«Запрошую Туреччину приєднатися до кола його замовників», – зазначив Володимир Зеленський.

Лідери відзначили налаштованість на завершення найближчим часом підготовки Угоди про зону вільної торгівлі. Також було приділено увагу стану реалізації досягнутих домовленостей щодо низки проектів двостороннього порядку денного, зокрема будівництва житла для представників кримськотатарського народу. Сторони обговорили питання взаємодії в енергетичній сфері та шляхи диверсифікації постачання енергоресурсів.

Президенти домовилися провести ювілейне 10-те засідання Стратегічної ради високого рівня у лютому 2022 року в Києві. Було наголошено на тому, що цьому важливому заходу має передувати ґрунтовна підготовка, зокрема проведення в грудні поточного року другого засідання «Квадриги» на рівні міністрів закордонних справ та оборони.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Україна та ЄС оприлюднили спільну заяву за підсумками 23-го саміту.

Нагадаємо, що Єврокомісія розглядає сценарії, як забезпечити достатні поставки газу Україні.

Також ми писали, які угоди Україна і Євросоюз підписали. 

Крім цього, Європейський Союз відзначив успіхи України в завершенні судової реформи.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду