У Києві викрили «детективне агентство», учасники якого незаконно стежили за громадянами

15:58, 19 ноября 2021
Вартість послуг становила від 200 доларів за годину за стеження за пересуванням особи, до 1000 тис доларів – за встановлення в офісі засобів спостереження.
У Києві викрили «детективне агентство», учасники якого незаконно стежили за громадянами
Джерело фото: ОГП
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Києві викрили «детективне агентство», учасники якого здійснювали незаконне стеження за громадянами. Про це повідомляє пресслужба Офісу Генпрокурора.

За даними  слідства, колишній правоохоронець організував діяльність детективного агентства. Його учасники за грошову винагороду здійснювали  приховане стеження за громадянами України. Вони прослуховували телефонні розмови, слідкували за маршрутами пересування осіб. Крім того, до переліку послуг агентства входило встановлення у приміщеннях та в автомобілях спецзасобів прихованого аудіо- та відеоконтролю.

До протиправної діяльності організатор залучив своїх знайомих. Агентство функціонувало більше 2 років та надавало послуги як фізичним особам, так і представникам бізнесу. Їх вартість становила від 200 доларів за годину за стеження за пересуванням особи, до 1000 тис. доларів – за встановлення в офісі засобів спостереження.

Джерело фото: ОГП

Правоохоронці викрили організатора схеми під час отримання ним 1350 доларів та передачі замовнику інформації, отриманої незаконним шляхом.

Джерело фото: ОГП

У ході обшуків за місцем його проживання та в офісі агентства вилучено технічні пристрої для стеження з комплектуючими до них, матеріали оперативно-розшукових справ, отримані протиправним шляхом, комп’ютерну техніку та мобільні телефони з доказами протиправної діяльності.

Джерело фото: ОГП

 

За результатами проведених слідчих дій організатору детективного агентства повідомлено про підозру та вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Тривають слідчі дії для притягнення до кримінальної відповідальності усіх учасників групи.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що ДБР викрило прикордонника на отриманні 100 тисяч грн хабаря.

Також міграційна служба Києва викрила понад 1,5 тисячі порушників правил перебування в Україні.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua, на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва