В Україні оновлять предмет «Інформатика»: коли чекати на нову програму

12:01, 3 декабря 2021
Спеціалісти повинні до 15 березня 2022 року опрацювати питання оновлення змісту інформатичної освіти.
В Україні оновлять предмет «Інформатика»: коли чекати на нову програму
Джерело фото: lenovo.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Глава Міністерства цифрової трансформації України Михайло Федоров повідомляє, що держава продовжує реформувати ІТ-освіту. Мінцифри разом з МОН ініціювали оновлення навчального предмета «Інформатика».

«Створили міжвідомчу робочу групу, яка модернізує та розробить нові сучасні навчальні програми інформатичної освіти», — каже міністр.

Так, спеціалісти повинні до 15 березня 2022 року опрацювати питання оновлення змісту інформатичної освіти. А також розробити навчальні програми та подати відповідні пропозиції до Міністерство освіти і науки України для подальшого опрацювання.

«Технології, смартфони та комп’ютери — велика частина нашого повсякденного життя.  І навчати правильно цим користуватися важливо з дитинства, зокрема у школах на уроках інформатики. Адже цифрова грамотність — сьогодні життєво необхідна річ», — зауважує Федоров.

Для затвердження МОН навчальні програми повинні бути подані до державної установи «Інститут модернізації змісту освіти» до 1 червня 2022.

Проект реалізується за підтримки Міжнародного та ібероамериканського фонду адміністративної та державної політики (FIIAPP) в межах проекту EU4DigitalUA.

Також «Судово-юридична газета» писала, що на Волині перший навчальний заклад переходить у режим «без паперів».

Крім того, ми повідомляли про пенсію, субсидію та інше: що з’явилося у «Дії».

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва