«Ніхто ні в кого нічого не забиратиме», – Єрмак про деолігархізацію та перебіг реформ з послами G7 та ЄС

10:58, 4 декабря 2021
Сторони порушили питання ухвалення закону щодо СБУ, проведення конкурсу з обрання керівника САП та перебігу судової реформи.
«Ніхто ні в кого нічого не забиратиме», – Єрмак про деолігархізацію та перебіг реформ з послами G7 та ЄС
Джерело фото: president.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак провів зустріч з послами країн «Великої сімки» (G7) та Європейського Союзу в Україні.

По це повідомляє Офіс Президента.

Під час розмови сторони порушили питання ухвалення закону щодо удосконалення організаційно-правових засад діяльності Служби безпеки України, проведення конкурсу з обрання керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) та перебігу судової реформи, щодо якої був відзначений значний прогрес.

Єрмак запевнив, що Президент зацікавлений у доведенні цих процесів до результату, якого очікує українське суспільство та іноземні партнери України.

Керівник ОП поінформував іноземних дипломатів про перебіг процесу мирного врегулювання на Донбасі та повернення тимчасово окупованих територій, а також про напругу навколо державних кордонів України. Він подякував міжнародним партнерам за підтримку й допомогу нашій державі на різних рівнях у зв’язку з цією ситуацією й можливістю ескалації з боку Росії.

У контексті переговорного процесу щодо Донбасу Єрмак і посли країн G7 та ЄС обмінялися думками стосовно порядку денного роботи Тристоронньої контактної групи та ініціатив України на цьому майданчику.

Єрмак розповів про внутрішньополітичні процеси в нашій державі та наголосив, що є зовнішні та внутрішні сили, які зацікавлені в дестабілізації ситуації. Керівник Офісу Глави держави зазначив, що також є спротив реформам з боку старої системи.

«Хочу зауважити, що цей закон (закон про обмеження впливу олігархів. – Ред.) не спрямований проти будь-якого прізвища. Його мета – виключити можливості для олігархічного бізнесу впливати на політичні процеси, «купувати» політиків і маніпулювати медіа. При цьому ніхто ні в кого нічого не забиратиме й не порушуватиме нічиї права», – сказав він.

Також «Судово-юридична газета» писала, що керівника САП знов не обрали – Офіс Генпрокурора повідомив, що засідання не відбулося.

Нагадаємо, що місяць тому, 28 жовтня, фіналісти на посаду прокурора САП – прокурор Офісу Генерального прокурора Андрій Синюк та детектив НАБУ Олександр Клименко – написали практичні завдання. Раніше «Судово-юридична газета» публікувала виконані двома кандидатами завдання.

Президент України Володимир Зеленський під час прес-марафону зазначив, що до нього вже зверталися західні партнери України з питанням, чому досі не обрано керівника САП.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України