Ексголову одного з судів Херсонщини засуджено до 5,6 років позбавлення волі за хабар у 5 000 гривень

14:52, 6 декабря 2021
Голова суду запропонувала порушнику надати їй 5 000 гривень за закриття адмінсправи, а у разі відмови – «погрожувала» притягнути чоловіка до адміністративної відповідальності.
Ексголову одного з судів Херсонщини засуджено до 5,6 років позбавлення волі за хабар у 5 000 гривень
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У понеділок, 6 грудня, за участі прокурора САП колегія суддів Вищого антикорупційного суду оголосила вирок, яким колишню голову одного з районних судів Херсонської області засуджено до 5 років 6 місяців позбавлення волі. Про це повідомляє пресслужба САП.

«В рамках досудового розслідування встановлено, що у квітні 2018 року голова суду запропонувала порушнику надати їй 5 тис. гривень за закриття адміністративної справи, а у разі відмови – «погрожувала» притягнути чоловіка до адміністративної відповідальності, а також накласти грошове стягнення у сумі від 16 тис. гривень до 32 тис. гривень.

Після отримання коштів, які вона сховала у Кодекс про адміністративні правопорушення, суддя ухвалила постанову про закриття вказаного провадження.

Суддю викрито на «гарячому», одразу після одержання нею обумовленої суми.

Погодившись з позицію прокурора САП, колегія суддів визнала екссуддю винуватою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, та призначила покарання у вигляді 5 років 6 місяців позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади на строк три роки, з конфіскацією всього належного їй майна.

Вирок Вищого антикорупційного суду може бути оскаржений впродовж 30 днів з моменту його проголошення в суді апеляційної інстанції», — сказано у повідомленні.

Також «Судово-юридична газета» писала, що колишнього голову КСУ судитимуть за незаконне використання ключа підпису платіжних документів Суду — ОГП.

Крім того, ми повідомляли, що судитимуть екссуддю Дніпровського райсуду Києва, обвинуваченого в одержанні $150 000 хабаря — САП.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва