Кабмін проводить засідання: онлайн-трансляція

13:00, 9 декабря 2021
На порядку денному — низка важливих питань.
Кабмін проводить засідання: онлайн-трансляція
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У четвер, 9 грудня, Кабінет Міністрів проводить засідання. Порядок денний опублікували на Урядовому порталі.

Проекти законів України

1. Про внесення змін до пункту 3 розділу X «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про публічні закупівлі» щодо закупівлі лікарських засобів, медичних виробів та допоміжних засобів до них особою, уповноваженою на здійснення закупівель у сфері охорони здоров’я, та із залученням спеціалізованих організацій, які здійснюють закупівлі.

2. Про внесення змін до Закону України «Про дозвільну діяльність у сфері використання ядерної енергії».

3. Про основні засади формування та реалізації пріоритетних напрямів наукової, науково-технічної та інноваційної діяльності в Україні.

4. Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження дозвільних процедур та контролю у сфері надання соціальних послуг.

5. Про соціальну роботу.

6. Про внесення змін до Закону України «Про поховання та похоронну справу».

7. Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері відчуження земельних ділянок, інших об’єктів нерухомого майна, що на них розміщені, які перебувають у приватній власності, для суспільних потреб чи з мотивів суспільної необхідності.

8. Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо обліку спирту етилового денатурованого та продукції хімічного і технічного призначення.

9. Про внесення змін до деяких законів України щодо визнання публічного заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, тимчасової окупації Російською Федерацією територій України та спроб легалізувати та легітимізувати анексію частини території України протиправним діянням.

10. Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за публічне заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, тимчасової окупації Російською Федерацією територій України та спроб легалізувати та легітимізувати анексію частини території України.

11. Про мораторій на відчуження майна загальносоюзних громадських об’єднань (організацій) колишнього Союзу РСР.

12. Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо фінансування соціальних послуг.

13. Про внесення змін до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» щодо пенсій в разі втрати годувальника.

14. Про правовий режим майна загальносоюзних громадських об’єднань (організацій) колишнього Союзу РСР.

Проекти указів та розпоряджень Президента України

Кабмін розгляне такі проекти розпоряджень:

  • про делегацію України для участі у переговорах з Європейським інвестиційним банком щодо укладення Фінансової угоди «Програма підтримки професійно-технічної освіти в Україні» між Україною та Європейським інвестиційним банком;
  • внесення змін до Положення про проходження військової служби (навчання) військовослужбовцями Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України;
  • про надання Львівському державному університету фізичної культури імені Івана Боберського статусу національного.

Проекти постанов Кабміну

1. Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 7 грудня 2016 р. № 999.

2. Про внесення зміни до пункту 4 переліку центральних органів виконавчої влади, інших державних органів, відповідальних за виконання зобов’язань, що випливають із членства України в міжнародних організаціях.

3. Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 22 квітня 2020 р. № 305.

4. Про затвердження Середньострокової стратегії управління державним боргом на 2021—2024 роки.

5. Про реалізацію експериментального проекту щодо утворення консультаційних центрів з питань забезпечення прав і свобод захисників України при місцевих державних адміністраціях.

6. Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для створення і програмно-технічного забезпечення системи інформаційно-аналітичної підтримки, інформаційно-методичного забезпечення та виготовлення бланків посвідчень і нагрудних знаків для системи соціального захисту.

7. Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 20 серпня 2014 р. № 459 і від 17 лютого 2021 р. № 124.

8. Про внесення змін до Порядку ведення Реєстру морських портів України.

9. Про затвердження критеріїв оцінки допустимості державної допомоги суб’єктам господарювання для підтримки культури та збереження культурної спадщини.

10. Про внесення зміни до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 5 серпня 2015 р. № 573.

11. Про затвердження граничного розміру, структури та порядку застосування страхових тарифів для страхування посівів озимої пшениці з державною підтримкою від сільськогосподарських ризиків на період перезимівлі.

12. Про внесення змін до Порядку надання та визначення розміру грошової допомоги постраждалим від надзвичайних ситуацій та розміру грошової компенсації постраждалим, житлові будинки (квартири) яких зруйновано внаслідок надзвичайної ситуації воєнного характеру, спричиненої збройною агресією Російської Федерації.

13. Про затвердження Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Угорщини про взаємне визнання документів про освіту та наукові ступені.

14. Про внесення зміни до пункту 7 Порядку виплати одноразової грошової допомоги на дітей з багатодітних малозабезпечених сімей для підготовки до навчального року.

15. Про реалізацію експериментального проекту з додаткового соціального захисту працівників обʼєктів великої приватизації.

16. Деякі питання використання спеціальних бланків нотаріальних документів.

17. Про внесення змін до бюджету Пенсійного фонду України на 2021 рік.

18. Про внесення змін до Положення про Державну службу України з питань геодезії, картографії та кадастру.

19. Про внесення зміни в додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 25 листопада 2015 р. № 971.

20. Про внесення змін до Порядку оформлення і видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.

21. Про перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених Міністерству охорони здоров’я на 2021 рік.

22. Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України.

23. Про затвердження Порядку надання державної підтримки страхування сільськогосподарської продукції.

24. Про затвердження Порядку відшкодування власнику (співласникам) будівлі коштів на оснащення будівлі вузлом (вузлами) комерційного обліку, сплачених у вигляді внесків за встановлення вузлів комерційного обліку, у разі невстановлення оператором зовнішніх інженерних мереж у відповідній будівлі вузла (вузлів) комерційного обліку.

25. Про внесення змін до Порядку розміщення тимчасово вільних коштів місцевих бюджетів шляхом придбання державних цінних паперів.

26. Про внесення змін у додатки до постанов Кабінету Міністрів України від 6 серпня 2008 р. № 704 і від 8 червня 2016 р. № 367.

27. Питання реалізації експериментального проекту з організації управління чергами перед міжнародними пунктами пропуску через державний кордон України для автомобільного сполучення «Електронна черга перетину кордону».

28. Деякі питання відчуження майна акціонерного товариства «Українська залізниця».

Проекти розпоряджень Кабміну

1. Про схвалення Концепції Державної цільової соціальної програми розвитку професійної (професійно-технічної) освіти на 2022—2027 роки.

2. Про перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених Державному управлінню справами на 2021 рік.

3. Про внесення зміни до розпорядження Кабінету Міністрів України від 20 листопада 2019 р. № 1093.

4. Про передачу у 2021 році частини бюджетних призначень Міністерству розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

5. Про затвердження плану заходів на 2021—2023 роки з реалізації Стратегії розвитку сфери інноваційної діяльності на період до 2030 року.

6. Про погодження зміни цільового призначення земельної ділянки.

7. Про затвердження плану комплектування Інституту державного управління та наукових досліджень з цивільного захисту слухачами із числа керівного складу та фахівців, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту, на 2022 рік.

8. Про залучення коштів позики від Європейського інвестиційного банку для реалізації проекту «Програма підтримки професійно-технічної освіти в Україні».

9. Про погодження зміни цільового призначення земельної ділянки.

10. Про застосування переговорної процедури закупівлі.

11. Про виділення коштів для надання одноразової грошової допомоги членам сімей осіб, які загинули (померли) під час участі в антитерористичній операції, здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, та особам, які стали особами з інвалідністю внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, одержаних під час участі в зазначених операції та заходах.

12. Про зміну складу Національної ради з питань розвитку науки і технологій.

13. Деякі питання розподілу у 2021 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій.

14. Про перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених Міністерству охорони здоров’я на 2021 рік.

15. Про затвердження плану заходів з реалізації Стратегії людського розвитку на 2021—2023 роки.

16. Про внесення змін до переліку інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися у 2021 році за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, у тому числі тих, що фінансуються з метою погашення кредиторської заборгованості, зареєстрованої органами Державної казначейської служби станом на 1 січня 2021 року.

17. Питання діяльності державного підприємства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом».

18. Деякі питання розподілу у 2021 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію інфраструктурних проектів та розвиток об’єктів соціально-культурної сфери

19. Про утворення Урядової комісії з технічного розслідування дорожньо-транспортної пригоди, що сталася 7 грудня 2021 р. у Чернігівській області.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Кабмін вніс зміни до порядку надання житлових субсидій.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Лариса Рогач
    Лариса Рогач
    голова Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду
  • Віктор Валюх
    Віктор Валюх
    голова Волинського окружного адміністративного суду
  • Олена Білоконь
    Олена Білоконь
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Євген Синельников
    Євген Синельников
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді