У Києві затримали небезпечного автокрадія, відео

12:44, 10 декабря 2021
Затриманий чоловік може бути причетний до вчинення грабежів та розбоїв.
У Києві затримали небезпечного автокрадія, відео
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції НПУ Олексій Білошицький повідомив, що у Києві затримали особу, попередньо причетну до вчинення грабежів та розбійних нападів. Про це він заявив на своїй сторінці у Facebook.

«Ефективна робота патрульних поліцейських та системи автоматичної фіксації.

Результат — ще мінус один «двійник» та затримання особи, попередньо причетної до вчинення грабежів та розбійних нападів.

Нещодавно із заявою до патрульної поліції звернувся власник автомобіля Honda Accord, який повідомив, що ще на початку листопада камери автоматичної фіксації зафіксували транспортний засіб з такими ж державними номерними знаками, як у його авто, під час перевищення швидкості. За це чоловікові надійшов штраф. Однак власник транспортного засобу зазначив, що у цей день і час він не виїжджав на своєму авто. У користування він теж нікому його не передавав. Окрім того, на автомобілі, який зафіксували камери, були інші зовнішні ознаки!

Цей автомобіль було передано в орієнтування як «двійник».

Днями на проспекті Бажана, у Києві, екіпаж батальйону із забезпечення супроводження Департаменту патрульної поліції виявив цей транспортний засіб та подав йому сигнал про зупинку.

Водій за кермом вимогу проігнорував, почав втікати зустрічною смугою руху, створював аварійні ситуації та скоїв ДТП з авто Mercedes-Benz Sprinter. Зупинити авто Honda Accord поліцейським вдалося, заблокувавши його в одному з дворів. З салону вискочило четверо чоловіків, які кинулися втікати у різні сторони.

Поліцейські використали табельну вогнепальну зброю - два постріли у повітря. Наздогнати та затримати вдалося одного з чоловіків.

У салоні авто Honda Accord виявили дублікати державних номерних знаків та оригінальні номерні знаки цього авто (транспортний засіб на іноземній реєстрації), а також балаклави та ручні знаряддя для злому.

Попередньо: затриманий чоловік може бути причетний до вчинення грабежів та розбоїв. Зараз усі обставини події встановлюють слідчі.

Дякую патрульним за пильність і відмінну роботу.

Працюємо далі», — написав він.

Раніше «Судово-юридична газета» писала про камери автоматичної відеофіксації: поліція відмічає зменшення кількості порушень ПДР.

Крім того, НААУ звернулась до КСУ щодо притягнення до адмінвідповідальності на підставі автофіксації порушень ПДР.

Додамо, що ми писали, що кількість камер перевищила півтори сотні.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Вікторія Кицюк
    Вікторія Кицюк
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Олег Дзюба
    Олег Дзюба
    суддя Господарського суду Харківської області