На Хмельниччині судили «зброярів»

19:03, 16 декабря 2021
Двох підозрюваних судили, матеріали щодо третього фігуранта наразі перебувають у суді.
На Хмельниччині судили «зброярів»
Джерело фото: mvs.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На Хмельниччині суд виніс вирок групі осіб, які виготовляли і продавали зброю, – повідомляє пресслужба МВС.

У березні 2018 року правоохоронці та СБУ в Хмельницькій області за допомогою представників ДВБ і бійців спецпідрозділу «КОРД» викрили та затримали групу осіб, члени якої займались незаконним виготовленням, переробкою та збутом вогнепальної стрілецької зброї та боєприпасів на території України.

У ході обшуків правоохоронці вилучили арсенал зброї: 5 автоматів «Калашникова», 8 пістолетів різних марок, 4 гвинтівки, 5 саморобних вогнепальних пристроїв у вигляді авторучок, значну кількість різнокаліберних набоїв, бойові гранати, близько 700 г тротилу та грошові кошти.

Окрім того, в одного із членів групи було вилучено різноманітні деталі, обладнання та схеми для виготовлення і переробки зброї.

13 грудня Кам’янець-Подільський міськрайонний суд виніс вирок двом фігурантам провадження. Їх визнали винними у вчиненні злочинів, передбачених ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами) та ст. 263-1 (незаконне виготовлення, переробка вогнепальної зброї) Кримінального кодексу України. Одного із них, який вже притягувався до відповідальності за розбій, засудили до 7,5 років ув’язнення. Інший обвинувачений отримав 5 років ув’язнення зі звільненням від відбування реального покарання з іспитовим строком.

Матеріали щодо третього фігуранта наразі ще перебувають у суді.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Денис Монастирський пообіцяв, що реєстр зброї запрацює до кінця поточного року.

Крім того, в  Офісі Генпрокурора хочуть, щоб військові злочини розслідувала військова поліція.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Вікторія Кицюк
    Вікторія Кицюк
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Олег Дзюба
    Олег Дзюба
    суддя Господарського суду Харківської області