Посадовця Міноборони підозрюють у спробі підкупу аудитора

14:32, 21 декабря 2021
Заступнику начальника управління Міністерства оборони України повідомлено про підозру у вчиненні ним пропозиції надання неправомірної вигоди у сумі 24 млн гривень.
Посадовця Міноборони підозрюють у спробі підкупу аудитора
Фото із відкритих джерел
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Пропозиція надання 24 млн гривень неправомірної вигоди - про підозру повідомлено заступнику начальника управління Міністерства оборони України. Про це повідомляє пресслужба САП.

Так, 21 грудня 2021 року за погодження прокурорів САП детективами НАБУ повідомлено про підозру заступнику начальника управління Міністерства оборони України у вчиненні ним пропозиції надання неправомірної вигоди у сумі 24 млн гривень за позитивний висновок аудиторської перевірки Директору Департаменту внутрішнього аудиту Міністерства оборони України.

«За дорученням Міністра оборони України здійснюється аудит виконання приватною юридичною особою зобов’язань за контрактом щодо облаштування об’єкта спеціального призначення «Єдиний центр безпеки Центрального управління безпеки військової служби Збройних Сил України».

Контракт є частиною Комплексної система моніторингу об’єктів Міністерства оборони України, спрямованого за забезпечення безпеки об’єктів оборонного призначення на території України. Позитивний висновок аудиту дозволив би приватній компанії отримати повну суму оплати за укладеним контрактом, загальна вартість якого становить понад 400 млн гривень, та претендувати на укладення наступних договорів щодо облаштування інших частин системи», - кажуть у САП.

На сьогодні дії особи кваліфіковано за ч. 3 ст. 369 КК України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Також «Судово-юридична газета» писала, що посадовець виплатив собі премій на понад 2 млн гривень: за нього взялась САП.

Додамо, що ВАКС змінив запобіжний захід посадовцю Одеської міськради.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва