На Рівненщині керівник медустанови незаконно виплатив понад 400 тисяч «ковідних» коштів

20:22, 11 января 2022
Фігурант справи безпідставно підписав накази про надання доплати працівникам, які не могли залучатись і не залучались для надання меддопомоги пацієнтам з COVID-19.
На Рівненщині керівник медустанови незаконно виплатив понад 400 тисяч «ковідних» коштів
Фото із відкритих джерел
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Відділ комунікації поліції Рівненської області повідомляє, що досудовим розслідуванням встановлено, що зловмисник, зловживаючи своїм службовим становищем, упродовж квітня-червня 2021 року під час розподілу коштів, призначених для оплати праці медичних та інших працівників (які безпосередньо зайняті на роботах з ліквідації респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2), безпідставно підписав накази. На основі них були нараховані та виплачені доплати працівникам, які за своїми функціональними обов’язками не могли залучатись і не залучались для надання медичної допомоги пацієнтам з COVID-19 або підозрою на коронавірусну інфекцію.

Таким чином державі завдано збитків на майже 437 тисяч гривень.

У результаті проведених процесуальних дій слідчі слідчого управління Головного управління Національної поліції в Рівненській області зібрали достатньо доказів і повідомили про підозру 47-річному зловмиснику за фактом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, за частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу  України.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. За скоєне йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Також «Судово-юридична газета» писала, що суд визнав протиправною невиплату компенсації медсестрі, яка захворіла на COVID під час роботи.

Додамо, що в ОАСК оскаржують перелік осіб, які не підлягають самоізоляції після перетину державного кордону на в’їзд в Україну.

Згодом, до ОАСК надійшов ще один позов щодо відсторонення від роботи через відсутність щеплення проти COVID-19.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua, на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва