Суд визнав протиправною невиплату компенсації медсестрі, яка захворіла на COVID під час роботи

13:08, 6 января 2022
Медсестра захворіла на коронавірус внаслідок виконання своїх професійних обов’язків, що підтверджується актом розслідування.
Суд визнав протиправною невиплату компенсації медсестрі, яка захворіла на COVID під час роботи
Джерело фото: shutterstock
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Івано-Франківський окружний адміністративний суд прийняв рішення на користь медсестри зі Снятинського району. Про це повідомляє пресслужба установи Феміди.

Відповідач у справі - Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Івано-Франківській області.

Як повідомляється у матеріалах справи, позивач працює на посаді медичної сестри-анестезистки палати інтенсивної терапії відділення для лікування хворих з COVID-19. Захворіла на коронавірус внаслідок виконання своїх професійних обов`язків, що підтверджується актом розслідування.

У грудні 2020 року жінка перебувала на стаціонарному та амбулаторному лікуванні. У березні 2021 року їй встановили 2 групу інвалідності та втрату 30 % професійної працездатності через коронавірусну інфекцію, а у травні позивач звернулася до відповідача щодо призначення виплати їй разової допомоги.

Втім, їй відмовили, вказавши, що захворювання та встановлення інвалідності і ступеня втрати професійної працездатності відбулися не протягом одного календарного року.

У рішенні Івано-Франківського окружного адмінсуду зазначається:

«Такий алгоритм виключає можливість особам, які можуть захворіти чи захворіли коронавірусною хворобою протягом останніх трьох місяців календарного року, фізично отримати в тому ж календарному році рішення МСЕК. Трактування поняття «протягом одного календарного року» відповідачем, ставить в нерівні умови медичних працівників».

Рішення суду може бути оскаржено в апеляційному порядку.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що в ОАСК оскаржують постанову Уряду, яка регулює закупівлю кисневих станцій.

Додамо, що в ОАСК оскаржують перелік осіб, які не підлягають самоізоляції після перетину державного кордону на в’їзд в Україну.

Згодом, до ОАСК надійшов ще один позов щодо відсторонення від роботи через відсутність щеплення проти COVID-19.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/suduaна Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва