В ОАСК оскаржуються постанову Уряду, яка регулює закупівлю кисневих станцій

13:10, 30 декабря 2021
На думку позивача, «постанова прийнята з порушенням положень Конституції України та Закону України «Про Кабінет Міністрів України».
В ОАСК оскаржуються постанову Уряду, яка регулює закупівлю кисневих станцій
Фото із відкритих джерел
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Окружний адміністративний суд міста Києва просять визнати протиправною постанову Уряду від 24.11.2021 №1243 «Деякі питання здійснення централізованих закупівель кисневих станцій». Відповідний позов та заява про його забезпечення до Кабінету Міністрів України та Державної регуляторної служби України зареєстровані канцелярією суду.

Про це повідомляє пресслужба суду.

На думку позивача, оскаржувана постанова прийнята з порушенням положень Конституції України та Закону України «Про Кабінет Міністрів України».

Серед вимог заяви про забезпечення позову – заборонити Державній казначейській службі України здійснювати списання коштів, які можуть знаходитись на рахунках Міністерства охорони здоров’я України та ДП «Медичні закупівлі», на виконання постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання здійснення централізованих закупівель кисневих станцій».

Наразі суд вирішує питання відкриття провадження в адміністративній справі та наявності правових підстав вжиття заходів забезпечення позову.

Також «Судово-юридична газета» писала, що в ОАСК оскаржують перелік осіб, які не підлягають самоізоляції після перетину державного кордону на в’їзд в Україну.

Згодом, до ОАСК надійшов ще один позов щодо відсторонення від роботи через відсутність щеплення проти COVID-19.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua, на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді