Петиція про встановлення справедливих зарплат держслужбовцям набрала необхідну кількість голосів

17:10, 17 января 2022
Тепер петицію має розглянути Президент України.
Петиція про встановлення справедливих зарплат держслужбовцям набрала необхідну кількість голосів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На минулому тижні петиція № 22/124882-еп «Про встановлення справедливих заробітних плат державним службовцям» набрала необхідну кількість голосів для того, щоб її розглянув Президент України.

Станом на 17 січня петицію підписали 25193 особи з 25000 необхідних.

«Шановний пане Президенте!

У Вашій передвиборчій програмі на пост Президента України передбачено, що чесні посадовці отримають гарантовані гідні заробітні плати.

Наразі маємо констатувати складну ситуацію, при якій заробітні плати державних службовців катастрофічно низькі. Так, за даними порталу вакансій в державних органах career.gov.ua, розмір посадового окладу державних службовців стартує від 4540 грн, а це менше мінімальної заробітної плати, встановленої законом. Таким чином, значна частина державних службовців обмежена у розмірі зарплати як основної соціальної гарантії для них і членів їх родин.

Держава як роботодавець має залучати на службу в державних органах і молодь, і досвідчених фахівців. При цьому рівень винагороди занадто низький і наші громадяни продовжують пошук роботи в бізнесі чи виїздять за кордон.

Від імені багатотисячних членів Профспілки працівників державних установ України та на основі численних звернень державних службовців, які сумлінно працюють для виконання функцій держави, пропоную звернути увагу на необхідність перегляду підходів для встановлення достатнього рівня заробітної плати, оскільки наявна ситуація призводить до відтоку кваліфікованого персоналу з державної служби, що може зумовити порушення роботи державних органів.

Враховуючи вищевикладене, прошу впровадити відповідні зміни для встановлення в Україні гідної, прозорої та справделивої системи оплати праці державних службовців», — йдеться у тексті петиції.

Раніше «Судово-юридична газета» писала про те, коли державним службовцям підвищать зарплату.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва