Махінації з тендерами: викрито та затримано посадовицю Южненської міськради

13:40, 21 января 2022
Посадовиця вимагала 15 % від вартості виконаних робіт у засновника підприємств за нестворення штучних перешкод, погодження та забезпечення фінансування виконаних робіт за тендерами.
Махінації з тендерами: викрито та затримано посадовицю Южненської міськради
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

За процесуального керівництва прокурорів Доброславської окружної прокуратури затримано керівницю одного з управлінь Южненської міської ради Одеської області під час одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). Деталі інформує Офіс Генпрокурора.

За даними слідства, посадовиця вимагала 15 % від вартості виконаних робіт у засновника підприємств за нестворення штучних перешкод, погодження та забезпечення фінансування виконаних робіт за тендерами з капітального ремонту внутрішніх систем електропостачання житлового будинку та капремонту пасажирських ліфтів на суму 1,7 млн грн.

Правоохоронці затримали її після одержання 255 тис. грн неправомірних коштів.

Крім того, у грудні минулого року у ході розслідування кримінального провадження також задокументовано одержання 10% від вартості виконаних робіт з модернізації електропостачання від того ж підприємця в сумі 56 тис. грн.

Наразі вирішуються питання щодо повідомлення затриманій про підозру, обрання запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі відділу поліції № 1 Головного управління Нацполіції в Одеській області за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в Одеській області.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що у Києві затримано адвоката, яка вимагала 4 000$ за прийняття рішення у сфері патентування.

Додамо, що іноземний «студент» за 300 доларів намагався купити пропуск в Україну.

Подписывайтесь на наш telegram-канал t.me/sudua и на Youtube Право ТВ, а также на нашу страницу в FacebookViber и в Instagram, чтобы быть в курсе самых важных событий.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва