У Києві правопорушники облаштували незаконну парковку на території медзакладу

15:23, 21 января 2022
Правопорушники самовільно встанови шлагбаум, облаштували площу під майданчик з місцями для паркування та отримували дохід.
У Києві правопорушники облаштували незаконну парковку на території медзакладу
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На столичній Оболоні правоохоронці викрили посадовців у зловживанні службовим становищем - облаштували парковку на території медзакладу. Про це повідомляє відділ комунікаціх поліції Києва.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження. Фігурантам загрожує до шести років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Правоохоронці встановили, що на території комунального некомерційного підприємства на вулиці Юрія Кондратюка незаконно використовується територія підприємства під паркувальний майданчик. У рамках проведення досудового розслідування слідчим відділом Оболонського управління поліції було проведено санкціонований огляд медзакладу.

Встановлено, що з метою одержання неправомірної вигоди за розміщення транспортних засобів, які не мають відношення до лікарні, правопорушники самовільно встанови шлагбаум, облаштували площу під майданчик з місцями для паркування та отримували неконтрольований державою дохід.

За даним фактом відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення,  передбаченого ч. 1 ст. 364 Кримінального кодексу України – зловживання владою або службовим становищем.

Санкція статті передбачає арешт на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

У рамках досудового розслідування тривають слідчі дії.

Також «Судово-юридична газета» писала, як вберегти себе від можливого штрафу, якщо дали авто іншій особі: інструкція для водіїв.

Додамо, що штрафні бали для водіїв за порушення ПДР повертаються: «Слуги» зареєстрували законопроект.

Раніше також розповідалося, які штрафи для водіїв за перевищення дозволеної швидкості руху вигадували депутати протягом 2021 року. Окрім цього, депутати вимагають збільшити штрафи за керування транспортом, обладнаним шинами, залишкова висота малюнка протектора яких не відповідає ПДР.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber  та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва