Приватного нотаріуса на Херсонщині підозрюють у зловживанні повноваженнями

14:08, 27 января 2022
За даними слідства, нотаріус, діючи в інтересах громадянина України, підозрюваного у заволодінні земельними ділянками на узбережжі Чорного моря, посвідчив договори про відчуження його майна.
Приватного нотаріуса на Херсонщині підозрюють у зловживанні повноваженнями
Фото із відкртих джерел
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Повідомлено про підозру приватному нотаріусу Скадовського районного нотаріального округу Херсонської області за фактами зловживання повноваженнями нотаріуса з метою отримання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 365-2 КК України).

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

За даними слідства, приватний нотаріус, діючи в інтересах громадянина України, підозрюваного у заволодінні земельними ділянками на узбережжі Чорного моря, посвідчив договори про відчуження його майна. При цьому підозрюваний фактично не був присутній при проведенні нотаріальної дії, оскільки в цей день перебував на допиті в м. Києві.

Посвідчення цих договорів унеможливило виконання ухвали про накладення арешту на це майно для подальшого відшкодування заподіяної шкоди Лазурненській селищній раді.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Головного слідчого управління Нацполіції України за оперативного супроводу співробітників Скадовського РВ Управління СБУ в Херсонській області.

Також «Судово-юридична газета» писала, що у Києві викрили псевдоадвоката, який виманив у іноземця 2 млн гривень.

Крім того, ми розповідали про те, що у Київській області за побиття адвоката судитимуть двох експоліцейських.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва