Змінилась сума доходу, яка вважається суттєвою зміною в майновому стані суб’єкта декларування

16:12, 29 января 2022
З 1 січня 2022 року в Україні змінилась сума, яка вважається суттєвою зміною в майновому стані суб’єкта декларування.
Змінилась сума доходу, яка вважається суттєвою зміною в майновому стані суб’єкта декларування
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Північно-Східне міжрегіональне управління Міністерства юстиції м. Суми повідомило, яка сума вважається суттєвою зміною в майновому стані суб’єкта декларування. Про це йдеться у пресслужбі відомства.

«Суб’єкти декларування, які є службовими особами, що займають відповідальне та особливо відповідальне становище, а також суб’єкти декларування, які займають посади, пов’язані з високим рівнем корупційних ризиків відповідно до статті 51-3 Закону України «Про запобігання корупції» (далі - Закон) зобов’язані подавати повідомлення про суттєві зміни у майновому стані.

Відповідно до частини четвертої статті 52 Закону у разі суттєвої зміни у майновому стані суб’єкта декларування, а саме отримання доходу, придбання майна або здійснення видатку на суму, яка перевищує 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня відповідного року зазначений суб’єкт зобов’язаний повідомити про це Національне агентство.

Зазначена інформація вноситься до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, та оприлюднюється на офіційному вебсайті Національного агентства з питань запобігання корупції. Повідомлення подається протягом 10 календарних днів з моменту отримання доходу, придбання майна або здійснення видатку.

З 01 січня 2022 року змінилась сума, яка вважається суттєвою зміною в майновому стані суб’єкта декларування. Оскільки відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік» прожитковий мінімум для працездатних осіб на 1 січня 2022 року становить 2481 грн., сума, яка вважається суттєвою зміною в майновому стані (2481*50 ПМ) складає 124 050 грн.

Нагадуємо, що інформація про отримання доходу, придбання майна або здійснення видатку членом сім’ї суб’єкта декларування не повідомляється», — сказано у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» писала про те, чи потрібно декларувати «тисячу Зеленського» та аліменти.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Борис Продан
    Борис Продан
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Дмитро Шмигельський
    Дмитро Шмигельський
    суддя Деснянського районного суду міста Києва