Справи Майдану: суд дозволив взяти під варту головного охоронця експрезидента

16:51, 1 февраля 2022
Колишній начальник Служби безпеки Президента України підозрюється в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України та дезертирстві.
Справи Майдану: суд дозволив взяти під варту головного охоронця експрезидента
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Печерський районний суд м. Києва обрав колишньому заступнику начальника Управління державної охорони України – начальнику Служби безпеки Президента України запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та надав дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування відносно нього. Про це повідомляє пресслужба ОГП.

«Такі рішення суду надають право стороні обвинувачення розпочати стосовно ексзаступника начальника Управління державної охорони України процедуру екстрадиції та провести досудове розслідування за відсутності підозрюваного (in absentia).

Колишній начальник Служби безпеки Президента України підозрюється в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України та дезертирстві, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 332, ч. 2 ст. 408 КК України).

За даними слідства, у лютому 2014 року підозрюваний, будучи військовослужбовцем вищого офіцерського складу, з метою переховування колишнього Президента України на території Російської Федерації, незаконно перетнув державний кордон України разом з ним. При цьому, діючи в інтересах експрезидента України, для забезпечення його особистої безпеки вибув на територію Російської Федерації і до теперішнього часу не повернувся.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Державного бюро розслідувань», — сказано у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що прокурорами ОГП за дорученням заступника Генерального прокурора повідомлено про підозру діючій судді одного з районних судів м. Києва у незаконному перешкоджанні проведенню мітингів і демонстрацій, вчиненому службовою особою (ст. 340 КК України)

Крім того, ДБР повідомило про підозру судді, колишньому слідчому та експрокурору.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua, на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook, Viber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси