В Україні можуть з’явитись 130 нових електротягів Alstom

16:02, 9 февраля 2022
Україна найближчим часом зможе оновити парк вантажних електротягів.
В Україні можуть з’явитись 130 нових електротягів Alstom
Джерело фото: Міністерство інфраструктури України/Facebook
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Україна та Франція фіналізували домовленості щодо закупівлі 130 електротягів Alstom. Про це повідомляє Міністерство інфраструктури України.

«Проєкт є частиною пакету макрофінансової підтримки Французької Республіки для України, яка, зокрема, передбачає цільове пільгове кредитування», - кажуть у Мінінфраструктурі.

Завдяки цьому Україна найближчим часом зможе оновити парк вантажних електротягів.

«Це не просто домовленість на постачання локомотивів — це інтеграція України у економічну систему та транспортну мережу Євросоюзу», — зазначив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

У разі успішної реалізації намірів українські залізничники зможуть отримати 130 нових електротягів, з них - 50 електротягів, які працюють на змінному струмі і  80 - двосистемних (які можуть працювати і на змінному, і на постійному струмі). 

Перемовини щодо цієї угоди почалися ще в 2018 році, тривали три роки і завершились минулого року підписанням відповідної міжурядової угоди, а також ухваленням Закону «Про ратифікацію Рамкової угоди між Урядом України та Урядом Французької Республіки щодо офіційної підтримки оновлення парку вантажних електровозів акціонерного товариства «Українська залізниця» № 1607-ІХ, який Верховна Рада підтримала 1 липня.

Також «Судово-юридична газета» писала, що Київ та Варшаву хочуть об’єднати євроколією.

Крім того,  з 10 лютого 2022 року Укрзалізниця зможе зняти заборону на перевезення транзитних вантажів Україною до Польщі.

До того ж, квитки на поїзд тепер можна додавати до Apple Wallet та Google Pay.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України