Проходження ДПА у 2022 році: у МОН дали відповідь щодо цьогорічної атестації

18:17, 10 февраля 2022
Тривають активні консультації та обговорення щодо цьогорічної атестації.
Проходження ДПА у 2022 році: у МОН дали відповідь щодо цьогорічної атестації
Джерело фото: freepik.com
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністерство освіти і науки України повідомляє, що протягом останніх двох років Верховна Рада України ухвалювала рішення про звільнення від державної підсумкової атестації учнів, але ситуація щодо ДПА-2022 залишається неоднозначною.

10 лютого 2022 року Міністр Сергій Шкарлет зазначив у своєму Telegram-каналі, що відповідно до Закону України «Про повну загальну середню освіту» учні мають пройти державну підсумкову атестацію за кожний рівень повної загальної середньої освіти з державної мови, математики та інших предметів. 

У МОН наголошують, що законодавством не передбачено звільнення від проходження ДПА у 2022 році з одного чи декількох предметів. Окрім цього, Закон не звільняє від проходження ЗНО здобувачів освіти, які планують вступати до закладів вищої освіти у 2022 році.

«Наразі тривають активні консультації та обговорення щодо цьогорічної атестації. Рішення, на моє переконання, має бути виваженим, ґрунтуватися на консолідованій позиції освітян, депутатів, експертів МОН, а також рекомендаціях МОЗ», – підкреслив Міністр.

Очікується, що найближчим часом на засіданні профільного комітету ВРУ це питання буде вирішено остаточно. 

Нагадаємо, кому треба складати математику на ЗНО: МОН оголосило перелік спеціальностей.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що пробне ЗНО відбудеться 19 березня з української мови, української мови і літератури, а 26 березня – з історії України, математики, математики (завдання рівня стандарту), біології, географії, фізики, хімії, іноземних мов. У день проведення пробного тестування кожен зареєстрований учасник може скласти тест з одного навчального предмета

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України