У Раді адвокатів Києва виявили проблему невнесення інформації про сплату внесків

16:44, 11 февраля 2022
Адвокатам рекомендують проводити оплату внесків через сайт НААУ.
У Раді адвокатів Києва виявили проблему невнесення інформації про сплату внесків
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На електронну адресу Ради адвокатів м. Києва надходять численні скарги від адвокатів про відсутність відміток про сплату ними 70% щорічних внесків за 2019, 2020, 2021 та 2022 роки на рахунок РАР. Про це йдеться на офіційному сайті Ради адвокатів та КДК Києва.

«Порядком ведення ЄРАУ передбачено обов’язковість внесення таких відміток до профайла адвоката в ЄРАУ (відображається в адміністративній частині реєстру).

Проте працівники секретаріату Ради адвокатів м. Києва систематично порушували цю вимогу впродовж кількох років. У результаті адвокати м. Києва, які насправді сплатили внесок, позбавлені наразі можливості реєстрації на заходи з підвищення кваліфікації та в подальшому можуть стикнутися з проблемою генерації електронних ордерів через створену працівниками секретаріату РАР проблему фейкового боргу.

Національна асоціація адвокатів не має доступу до банківських рахунків регіональних рад, у тому числу і Ради адвокатів м. Києва, оскільки адміністратор другого рівня бази даних ЄРАУ не може відстежувати надходження на рахунок і вносити в ЄРАУ інформацію про сплату внесків на рахунок РАР.

Дії працівників секретаріату РАмК, які допустили порушення із обліком внесків, будуть предметом службового розслідування, а організатори та виконавці цієї схеми дій будуть притягнуті до відповідальності.

Рекомендуємо адвокатам проводити оплату внесків через сайт НААУ, адже з 1 лютого сплата внесків на РАР і на НААУ через сайт НААУ автоматично відображається у профайлі адвоката в ЄРАУ.

Нагадаємо, з 28 січня до обрання належного голови РАмК обов’язки адміністратора реєстру Першого рівня у м. Києві виконує Рада адвокатів України. НААУ має можливість вносити зміни до інформації у профайлах адвокатів м. Києва у реєстрі, окрім внесення інформації про сплату внесків на РАмК», — йдеться у заяві.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що через неповноважність конференція адвокатів Києва не сформувала органи адвокатського самоврядування столиці — рішення РАУ.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших події.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва