Українцям повідомили, коли «ковідна тисяча» буде доступна оффлайн

21:00, 13 февраля 2022
Українці зможуть подати звернення на отримання допомоги в офлайн-форматі.
Українцям повідомили, коли «ковідна тисяча» буде доступна оффлайн
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Українці, які не мають смартфонів, зможуть подати звернення на отримання допомоги в офлайн-форматі. Про це повідомляє урядовий портал.

Так, офіційний старт програми відбувся 19 грудня 2021 року. Програма триватиме рік – до 18 грудня 2022 року та реалізовуватиметься в декілька етапів. На першому етапі, отримання коштів відбуватиметься через додаток «Дія».

Коли «ковідна тисяча» стане доступна без «Дії»

На другому етапі (ІІ-ІІІ квартал 2022 року) буде запропоновано альтернативний офлайн-механізм, над яким зараз працюють. Люди, які не мають смартфонів, зможуть подати звернення на отримання допомоги в офлайн-форматі.

Хто може скористатись програмою

Відповідно до умов програми 1000 грн можуть отримати громадяни України віком від 14 років, які пройшли повний курс вакцинації проти COVID-19. Кошти надаються на 4 місяці з моменту отримання, витратити їх можна як онлайн, так і офлайн (шляхом безготівкового розрахунку через термінал компанії).

На що можна витратити гроші

Уряд розширив перелік сфер бізнесу, в яких ці гроші можуть бути використані. Тепер 1000 грн за програмою єПідтримка можна буде витратити не лише на придбання книжок, послуг у сфері культури, спорту чи пасажирських перевезень, але й на освітні послуги, дитячі позашкільні гуртки, перебування в літньому чи спортивному дитячому таборі, спортивні товари, канцтовари, шкільне приладдя. Громадяни, віком від 60 років, також можуть придбати за ці кошти ліки.

Також «Судово-юридична газета» писала, що у Мінсоцполітики відповіли, чи можна оформити субсидію у разі боргу за житлово-комунальні послуги.

Додамо, кількість боргів українців зросла майже на 30% за рік: найгірша ситуація з комуналкою.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua, на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва