₴230 000 за ненакладення штрафу: затримано посадовця Держгеокадастру та посередника

18:27, 14 февраля 2022
Посадовець запропонував, у разі необхідності, допомогти уникнути відповідальності за винагороду в сумі 230 тисяч гривень.
₴230 000 за ненакладення штрафу: затримано посадовця Держгеокадастру та посередника
Джерело фото: Офіс Генпрокурора
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Під час одержання неправомірної вигоди затримано посадовця Головного управління Держгеокадастру у м. Києві та посередника (ч. 3 ст. 368 КК України). Про це повідомляє пресслужба Офісу Генерального прокурора.

«У грудні 2021 року інспектори Головного управління Держгеокадастру у ході проведення позапланової перевірки виявили порушення земельного законодавства релігійною громадою щодо нецільового використання земельної ділянки. У зв’язку із цим представника громади викликали до контролюючого органу для надання пояснень щодо вчинення адмінправопорушення. Під час зустрічі заступник начальника Головного управління повідомив йому, що за це порушення громаді загрожує штраф понад 700 тис. грн. Водночас, посадовець запропонував, у разі необхідності, допомогти уникнути відповідальності за винагороду в сумі 230 тис. грн», — йдеться у повідомленні.

З метою прикриття своєї незаконної діяльності він надав контакт ФОП-геодезиста, який мав підготувати для громади документи, необхідні для уникнення адміністративної відповідальності.

Так, правоохоронці затримали посадовця та підприємця-посередника після передачі їм неправомірної вигоди в сумі 230 тис. грн.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру та обрання запобіжних заходів.

Джерело фото: Офіс Генпрокурора

Джерело фото: Офіс Генпрокурора

Джерело фото: Офіс Генпрокурора

Раніше «Судово-юридична газета» вже писала, що забудовник запропонував начальнику Архітектурної інспекції $120 тисяч за прийняття будинку в експлуатацію.

Крім того, ми розповідали, що народного депутата викрили на «гарячому» під час одержання хабаря.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua, на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва