Незаконно реалізували держмайно: перед судом постануть організатори схеми

18:40, 15 февраля 2022
За матеріалами ДБР перед судом постануть організатори схеми незаконної приватизації майна державного хлібокомбінату.
Незаконно реалізували держмайно: перед судом постануть організатори схеми
Джерело фото: dbr.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі Територіального управління ДБР Києва завершили досудове розслідування стосовно посадовців фіскальної служби Чернігівщини, одного з управлінь Фонду держмайна України та підприємця. Вони незаконно реалізували державне майно – «Ніжинський комбінат хлібопродуктів». Оборудка завдала державі збитків на 21 млн гривень.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

«Ексзаступник начальника Головного управління Державної фіскальної служби у Чернігівській області порушив вимоги законодавства під час стягнення податкового боргу з держпідприємства.

Замість того, щоб стягнути кошти з рахунків комбінату, чиновник ініціював незаконну оцінку заставного майна комбінату для його подальшого продажу в рахунок погашення боргу. При цьому Ніжинський комбінат хлібопродуктів належить до об’єктів державної власності, які взагалі не підлягають приватизації.

Директор приватної компанії-оцінювача вступив у змову місцевими підприємцями, які були зацікавлені у придбанні майна держпідприємства, та значно занизив у звіті оціночну вартість майна.

Підроблений звіт щодо вартості комбіната надійшов для рецензування до Фонду державного майна України. Один із начальників управлінь Фонду, перебуваючи у дружніх стосунках із приватним оцінювачем, не провів належним чином перевірку звіту.

Унаслідок чого, за підсумками проведеного аукціону, майно комбінату вартістю 27,5 млн гривень було продано лише за 6,5 млн гривень», - інформують у ДБР.

Усі організатори та учасники оборудки постануть перед судом за обвинуваченнями у службовій недбалості, зловживанням повноваженнями та службовому підробленні документів, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367, ч. 3 ст. 365-2, ч. 2 ст. 366 КК України).

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.

Також «Судово-юридична газета» писала, що слідчі ДБР повідомили про зміну раніше оголошеної підозри екскерівництву МВС України.

Крім того, ми писали про справи Майдану: співробітника Нацполіції підозрюють в перешкоджанні журналістській діяльності.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва