У київських водіїв, які не сплачували штрафи, вперше забрали авто та передали на аукціон

11:05, 23 февраля 2022
За несплату штрафів - авто на аукціон.
У київських водіїв, які не сплачували штрафи, вперше забрали авто та передали на аукціон
Джерело фото: ckp.in.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Заступник міністра з питань виконавчої служби в Міністерстві юстиції України Андрій Гайченко розповідає, що хоча елітні авто, які вилучає ДВС, власники найчастіше «викуповують», сплативши всі борги буквально за кілька днів, дещо таки дійшло до реалізації на майданчику OpenMarket - СЕТАМ. «Вперше із часу запровадження Мін‘юстом відповідної ініціативи», - зазначає посадовець. 

«Так, нещодавно, державними виконавцями Солом’янського ДВС (м.Київ) вилучено автомобілі у власників, які на сплачували штрафи за порушення правил дорожнього руху, а саме - водіння в стані алкогольного сп’яніння та водіння без водійських прав.

Власник автомобіля Mitsubishi Lancer має на рахунку 36 постанов про стягнення штрафів на загальну суму 82 тис грн, наразі оціночна вартість авто становить близько 114 тис грн.

А ось власник авто Chevrolet Kalos має заборгованість у 97,4 тис грн (9 постанов про стягнення штрафів). Ринкова вартість даного автомобіля становить 103 тис грн», - пише він.

У вівторок, 22 лютого, обидва авто було передано на реалізацію до ДП «СЕТАМ».

Як зазначає посадовець, після реалізації майна кошти будуть спрямовані на погашення заборгованості зі сплати штрафів на користь держави. 

Джерело фото: Андрій Гайченко / Facebook 

Також «Судово-юридична газета» писала, що у Києві жінка залишилась без автівки: не заплатила 13 штрафів за порушення ПДР.

Раніше також розповідалося, які штрафи для водіїв за перевищення дозволеної швидкості руху вигадували депутати протягом 2021 року. Окрім цього, депутати вимагають збільшити штрафи за керування транспортом, обладнаним шинами, залишкова висота малюнка протектора яких не відповідає ПДР.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України