Як працюватимуть «Мілітарі-ЦНАПи»: уряд затвердив положення

14:43, 23 февраля 2022
Шмигаль розповів, що положення про такі центри вже затверджено.
Як працюватимуть «Мілітарі-ЦНАПи»: уряд затвердив положення
Джерело фото: ОК «Північ»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Військкомати будуть замінені територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки. Про це повідомив очільник уряду Денис Шмигаль на засіданні 23 лютого.

«Сьогодні затвердили положення таких центрів. Вони дозволять осучаснити та покращити організацію процесу військового обліку, призову й мобілізації. У терцентрах буде повноцінно розгорнута система «Оберіг». Це реєстр призовників, військовозобов’язаних і резервістів, який підвищить ефективність розгортання оборони й підготовки нашої армії», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, перший територіальний центр комплектування та соціальної підтримки, або більш відомий багатьом за назвою «військомат», запрацював у форматі «Мілітарі-ЦНАП».

На «Мілітарі-ЦНАП» покладено створення та перехід до електронної системи документообігу з єдиною базою обміну інформації між державними установами, органами військового управління та органами місцевого самоврядування, а також спрощення процедури надання послуг для громадян. Основа електронного документообігу – автоматизована інформаційно-телекомунікаційна система (АІТС) «Оберіг».

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook, Viber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України