Суддя Верховного Суду долучився до лав ЗСУ

13:26, 10 марта 2022
Суддя Андрій Калараш повідомив, що сам пішов до військкомату, оскільки не міг сидіти вдома.
Суддя Верховного Суду долучився до лав ЗСУ
Джерело фото: ВС
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Суддя Верховного Суду Андрій Калараш долучився до лав Збройних Сил України. Про це повідомляє преслужба ВС.

Андрій Калараш повідомив, що сам пішов до військкомату, оскільки не міг сидіти вдома. Двоє його синів також допомагають країні: молодший займається волонтерською діяльністю, а старший долучився до громадської організації і бере участь у нічних патрулюваннях Одеси для захисту міста. 

Суддя ВС почав служити молодшим сержантом у мінометному взводі Сил територіальної оборони Збройних Сил України. Він зауважив, що незалежно від займаних посад, статусу та регалій у цивільному житті треба бути готовим захищати країну на тій позиції, де ти необхідний.  

Також Андрій Калараш розповів, що його предки були козаками, а його прізвище означає «вершник» (походить від рум. сălăraşi, călăreț). «Мої предки були козаками – вершниками. Вони завжди захищали свій народ, свої сім’ї», – сказав він.

Андрій Калараш проходив строкову службу у Збройних силах СРСР, звільнився в запас сержантом. «Тому маю досвід поводження зі зброєю і роботи з особовим складом», – зазначив він. Потім служив в органах внутрішніх справ, звільнився у званні капітана. З 2005 року працював суддею районного суду, апеляційного суду, а 7 травня 2019 року його призначено суддею Верховного Суду у Касаційний цивільний суд.

«Чоловік має бути тут, у строю. Ми повинні захищати наші сім’ї, нашу країну, а не десь ховатися чи кудись виїжджати. Перемога буде тільки за нами! Слава Україні!», – наголосив Андрій Калараш.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки