Венедіктова вперше задовольнила клопотання про продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою під час воєнного стану

17:08, 12 марта 2022
В Україні почали діяти законодавчі зміни, які Верховна Рада України прийняла для підтримання порядку у воєнний час.
Венедіктова вперше задовольнила клопотання про продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою під час воєнного стану
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова повідомила, що вперше задовольнила клопотання про продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою під час воєнного стану. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

«Все в житті буває вперше

Почали діяти законодавчі зміни, які Верховна Рада України прийняла для підтримання порядку у воєнний час.  Вчора вперше задовольнила клопотання про продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою в умовах режиму воєнного стану. Спеціально не перевантажую текст процесуальними термінами, щоб легше читався.

В звичайний час орган слідства готує таке клопотання, прокурор його погоджує і звертається до суду, а вже рішення приймає слідчий суддя. Зараз же порядок дещо інший – таке клопотання може задовольнити керівник органу прокуратури строком на 1 місяць в межах строків досудового розслідування. Таким чином, вчора до мене звернувся  прокурор САП і я приняла рішення його клопотання задовольнити. Відчуття, відверто важучи, незвичне - ти і є та інстанція, яка дає оцінку доводам прокурора і тимчасово обмежує свободу громадян. В цей час треба брати на себе відповідальність і приймати вольові рішення – це однозначно.

Рука не здригнеться і в майбутньому. Якщо раптом хтось із прокурорів почне сумніватися чи зважувати ризики (людський фактор ніколи не можна виключати), буду брати відповідальність і ризики на себе.

Вирішила поділитися з вами цією новиною і своїми міркуваннями», — сказано у повідомленні.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua, на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва