На Київщині назвали найбільш небезпечні напрямки

12:30, 14 марта 2022
Найбільш небезпечними напрямками на Київщині залишаються Житомирська траса, Буча - Ірпінь - Гостомель, Макарів та північ Вишгородського району.
На Київщині назвали найбільш небезпечні напрямки
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Голова Київської обласної державної адміністрації Олексій Кулеба повідомляє у Facebook, що найбільш небезпечними напрямками на Київщині залишаються Житомирська траса, Буча - Ірпінь - Гостомель, Макарів та північ Вишгородського району.

Кулеба зазначив, що у Білоцерківському районі ніч пройшла спокійно. Ситуація контрольована, обстрілів не зафіксовано. Сили територіальної оборони у підвищеній боєготовності.

У Бориспільському районі об’єкти критичної інфраструктури працюють у звичному режимі, ситуація стабільна. Сили оборони - у підвищеній боєготовності. Проводиться робота з укріплення блок-постів. Постійно забезпечується вирішення гуманітарних питань.

У Бучанському районі у Макарівській громаді відсутні водопостачання, газ, електрика та зв’язок. Бородянською громадою переміщається ворог. Бородянка заблокована, інфраструктура зруйнована. 13 березня до Житомира вдалося евакуювати близько 600 жителів, у тому числі і пацієнтів Бородянського психоневрологічного інтернату. Крім того, близько 600 жителів було вивезено з Бучі. В Ірпені - бої. ЗСУ контролює 70% міста. Продовжується евакуація населення з громад району.

У Броварському районі ніч з 13 на 14 березня минула спокійно. Зафіксовано пересування ворожої техніки населеними пунктами Баришівської, Калитянської, Великодимерської та Калинівської територіальних громад.

У цих трьох громадах Броварського району проводяться бойові дії. А саме: Калитянська громада - у селах Бервиця, Мокрець, Заворичі, Семиполки; Великодимерська громада - у селах Гребельки, Кулажинці, Русанів, Світильня, Велика Димерка, Богданівка, Шевченкове, неподалік сіл Бобрик та Рудня; Баришівська громада - села Перемога та Рудницьке; Калинівська громада - село Скибин. У решті громад району об’єкти критичної інфраструктури працюють у звичному режимі.

Крім того, Кулеба зазначив, що за вчора з території Броварського району вдалося евакуювати 1 тис. 600 громадян, серед них 805 дітей.

У Вишгородському районі - Вишгородська, Петрівська та Пірнівська територіальні громади - населенню надається необхідна допомога, здійснюється патрулювання вулиць.

Кулеба заявив, що в окупованих Іванківській, Димерської та Поліської територіальних громадах гуманітарна катастрофа, відсутній зв‘язок, електропостачання, продукти харчування та ліки. Продовжується евакуація людей з окупованої Димерської громади. Славутич повністю ізольований. Є потреба в продуктах харчування та медикаментах. Ремонтні роботи по відновленню електропостачання в Славутичі та ЧАЕС завершені, йдуть регламентні роботи.

В Обухівському районі ситуація стабільна, контрольована. У районі всі об’єкти критичної інфраструктури на території громад працюють у звичайному режимі. Об’єкти критичної інфраструктури знаходяться під охороною. На АЗС недостатні об’єми пального, спостерігаються черги.

У Фастівському районі ситуація стабільна, контрольована. Відбувся обстріл градами в сторону с. Ясногородка. Потерпілих, загиблих та значних руйнувань немає. Фастівська громада приймає біженців та надає допомогу в їх розміщенні. На сьогодні з Чернігова прибуло 30 осіб.

Раніше ми писали, що в Оболонському районі Києва  снаряд влучив у житловий будинок.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua, на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду