Венедіктова зустрілась із прокурором Міжнародного кримінального суду: про що говорили

17:34, 16 марта 2022
За словами Генпрокурора, Офіс Прокурора Міжнародного кримінального суду вже сформував команду для розслідування ситуації в Україні та розпочав збір доказів.
Венедіктова зустрілась із прокурором Міжнародного кримінального суду: про що говорили
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова повідомила, що провела зустріч із прокурором Міжнародного кримінального суду Карімом Ханом, який прибув до України з візитом. Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook.

 «Офіс Прокурора Міжнародного кримінального суду вже сформував команду для розслідування ситуації в Україні та розпочав збір доказів. 

Ми вдячні за те, що розслідування стартувало і за важливий візит прокурора Хана до нашої держави, охопленої жорстокою війною, агресією РФ, яка щодня забирає життя цивільних людей. Українська прокуратура та всі правоохоронні і державні органи готові до співпраці у розслідуванні МКС. Ми абсолютно відкриті і налаштовані на оперативний обмін інформацією та доказами. Всі наші зусилля нині сконцентровані на активному зборі та документуванні кожного факту воєнних злочинів та злочинів проти людяності, які вчиняє загарбник на нашій землі. І ми будемо передавати всі матеріали команді МКС. Наша мета – перемога справедливості і покарання всіх причетних до варварських злочинів та смертей.

Розповіла прокурору Хану, що Офіс Генпрокурора створив єдину платформу збору доказів, через яку свідки та потерпілі також передають дані, відео та фото про воєнні злочини. Всі вони документуються за найвищими стандартами, щоб бути використаними в Міжнародному кримінальному суді.

Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан заявив, що відновлення верховенства права є життєво важливим. Він наголосив на важливості об’єднання зусиль для встановлення істини шляхом незалежних та об’єктивних розслідувань та провідній ролі потенційних міжнародних спільних слідчих груп у цьому контексті. Він також підкреслив важливість відповідальності за жорстокі злочини», — сказано у повідомленні.

Раніше ми писали, що Прокурор Міжнародного кримінального суду в Гаазі Карім Хан вже в Україні і вже почав працювати. Про це повідомив у своєму відеозверненні 16 березня Президент України Володимир Зеленський.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва