Засвідчення справжності підпису на документах у нотаріуса: що варто знати

12:28, 21 апреля 2022
Засвідчувати справжність підпису на документах нотаріусам дозволено без використання спеціальних бланків, на білому аркуші паперу з реквізитами нотаріуса.
Засвідчення справжності підпису на документах у нотаріуса: що варто знати
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Західне міжрегіональне управління Міністерства юстиції м. Львів нагадало про особливості засвідчення справжності підпису на документах. Інформацію оприлюднили на Facebook-сторінці відомства.

«Попри війну нотаріуси продовжують надавати нотаріальні послуги, однак, з певними обмеженнями.  Нині однією з поширених нотаріальних дій є засвідчення справжності підпису на документах, у тому числі на заяві про надання дозволу на виїзд дитини за кордон.

Засвідчувати справжність підпису на документах нотаріусам дозволено без використання спеціальних бланків, на білому аркуші паперу з реквізитами нотаріуса. Щоб документ був дійсним, він має містити:

- зображення Державного Герба України;

- прізвище, ім’я, по батькові нотаріуса;

- найменування державної нотаріальної контори (для державного нотаріуса);

- адресу робочого місця, номер телефону, адреса електронної пошти нотаріуса.

  Відповідно до вимог ст. 78 Закону України «Про нотаріат» та Порядку вчинення нотаріальних дій нотаріус засвідчує справжність підпису на документах, зміст яких не суперечить законові і які не мають характеру угод та не містять у собі відомостей, що порочать честь і гідність людини.

  Нотаріус, засвідчуючи справжність підпису, не посвідчує факти, викладені у документі, а лише підтверджує, що підпис зроблений певною особою», — сказано у повідомленні.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва