Кабмін провів засідання: які рішення прийняли

19:45, 26 апреля 2022
Під час засідання уряд прийняв низку рішень.
Кабмін провів засідання: які рішення прийняли
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабінет Міністрів України провів чергове засідання, на якому розглянули низку питань. Про це в Телеграм написав представник Кабінету міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Серед них:

—  Схвалено проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення умов запровадження господарської діяльності в період воєнного (надзвичайного) стану в Україні». Законопроектом пропонується встановити, що у період воєнного (надзвичайного) стану суб’єкти господарювання набуватимуть права на провадження окремих видів господарської діяльності на підставі подання до відповідних органів ліцензування, дозвільних органів та суб’єктів надання публічних послуг, декларації про провадження господарської діяльності без отримання документів дозвільного характеру, ліцензій або інших результатів надання публічних послуг, одержання яких наразі передбачено законодавством. Передбачається, що документи дозвільного характеру, строк дії яких закінчується у період воєнного (надзвичайного) стану вважаються такими, дію яких продовжено на період воєнного (надзвичайного) стану та протягом трьох місяців з дня його припинення чи скасування.

—  Схвалено проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо державної системи моніторингу довкілля». Пропонується визначити основні засади створення і функціонування державної системи моніторингу довкілля та її підсистем, а також загальнодержавної екологічної автоматизованої інформаційно-аналітичної системи забезпечення прийняття управлінських рішень і доступу до екологічної інформації тощо.

—  Визначено, що у період воєнного стану для працівників суб'єктів  господарювання державного сектору економіки може запроваджуватися дистанційний режим роботи (у разі наявності організаційної і технічної можливості для виконання обов’язків). Робота працівників, членів виконавчого органу та керівників суб’єктів господарювання за межами України допускається лише у випадку службового відрядження, оформленого в установленому порядку.

—  Встановлено, що для безоплатного забезпечення населення продовольчими і санітарно-гігієнічними товарами можуть використовуватися товари, закуплені за рахунок коштів державного бюджету, місцевого бюджету, а також товари, отримані іншими способами, передбаченими законодавством. Затверджено Переліки обласних, Київської міської військових адміністрацій, що здійснюють забезпечення продовольчими та санітарно-гігієнічними товарами, а також пакувальними товарами для їх фасування, та кількість осіб, які потребують забезпечення такими товарами, та Переліки обласних, Київської міської військових адміністрацій, що забезпечують видачу продовольчих та санітарно-гігієнічних товарів, а також пакувальних товарів для їх фасування, та кількість осіб, які потребують забезпечення відповідними товарами.

—  Затверджено Порядок використання коштів з рахунка для задоволення потреб охорони здоров’я. Порядком визначено механізм використання коштів, що надійшли в національній та іноземній валюті на поточний рахунок МОЗ відкритий у НБУ як благодійна пожертва, гуманітарна допомога, гранти та дарунки, для задоволення потреб охорони здоров’я.

—  Виключено, з метою забезпечення коректного розрахунку при обчисленні середньої заробітної плати працівників в умовах воєнного стану, з  розрахункового періоду, за яким обчислюється середня заробітна плата, часу, за який відсутні дані про нараховану заробітну плату працівника внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні.

—  Створено на час дії воєнного стану, надзвичайної ситуації або надзвичайного стану (особливого періоду) додаткові можливості для навчання осіб з особливими освітніми потребами у закладах дошкільної освіти та закладах загальної середньої освіти. Дозволено застосовувати дистанційно-очну (змішану) форму здобуття освіти. Знято обмеження щодо граничної кількості учнів з особливими освітніми потребами в інклюзивних групах (класах) тощо.

—  Передбачено виплату додаткової грошової допомоги вразливим категоріям населення, зокрема внутрішньо переміщеним особам, за рахунок коштів Місії Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні та Товариства Червоного Хреста України. Розмір допомоги становить 2500 гривень на кожну особу на місяць.

—  Затверджено План заходів з реалізації Концепції підвищення рівня хімічної безпеки до 2026 року, що визначає відповідальних виконавців, граничні строки та індикатори їх виконання.

—  Утворено Воєнну академію імені Євгенія Березняка як заклад вищої освіти розвідувального органу Міністерства оборони, реорганізувавши шляхом перетворення Воєнно-дипломатичну академію імені Євгенія Березняка.

—  Передано 18 цілісних майнових комплексів державних закладів професійної (професійно-технічної) освіти з державної власності у спільну власність територіальних громад Вінницької, Львівської, Одеської, Тернопільської та Хмельницької областей.

—  Виділено з резервного фонду державного бюджету 250 000 тис. гривень Харківській облдержадміністрації (для Харківської військової адміністрації) з метою відновлення пошкоджених внаслідок бойових дій об’єктів незалежно від форми власності.

—  Виділено Міністерству розвитку громад та територій 150 000 тис. гривень для комунального підприємства "Чернігівводоканал" Чернігівської міської ради на реконструкцію водопровідної насосної станції № 2 "Подусівка", реконструкцію трансформаторних підстанцій з улаштування автономного джерела живлення, а також на інші заходи, необхідні для відновлення надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення споживачам.

—  Виділено Міністерству захисту довкілля та природних ресурсів (для Державного агентства водних ресурсів) 160 млн гривень для здійснення заходів, пов’язаних з подачею води для забезпечення водопостачання населення.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді