Діяльність приватних виконавців під час війни: що потрібно знати

22:30, 29 апреля 2022
Українцям нагадали про головні аспекти.
Діяльність приватних виконавців під час війни: що потрібно знати
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Південно-Східне міжрегіональне управління Міністерства юстиції м. Дніпро нагадало про діяльність приватних виконавців під час війни. Інформацію оприлюднили у пресслужбі відомства.

«Однією із складових безбар’єрності є доступність – забезпечення доступу всім групам населення до фізичного оточення, інформації та зв’язку, інформаційно-комунікаційних технологій, а також до інших об’єктів та послуг.

Нормами Положення про офіс приватного виконавця, що затверджений наказом Міністерства юстиції України від 15.11.2016 № 3238/5 (із змінами) (далі — Положення), встановлюються вимоги до організації офіса з метою забезпечення належних умов діяльності приватного виконавця, прийому відвідувачів тощо.

Так, пунктом 3  розділу I  Положення встановлено, що під час організації офіса приватним виконавцем повинні бути створенні умови для забезпечення рівних прав та можливостей осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

Пунктом 5 розділу II Положення визначено, що біля входу до офіса повинна знаходитись вивіска з інформацією: найменування виконавчого округу, напис «ОФІС ПРИВАТНОГО ВИКОНАВЦЯ», прізвище, ім’я та по батькові (за наявності) приватного виконавця. А також, білля входу до офіса розміщується графік роботи приватного виконавця (інформація щодо часу початку та закінчення робочого дня, часу обідньої перерви, вихідних днів) та графік прийому відвідувачів, якщо він відмінний від графіка роботи.

Відповідно до зазначених норм, вивіска з інформацією, графік роботи та графік прийому відвідувачів, якщо він відмінний від графіка роботи, дублюються рельєфним літерно-цифровим або рельєфно-крапковим шрифтом (шрифтом Брайля).

Агресія Російської Федерації проти України та введення воєнного стану внесли  корективи в процес примусового виконання рішень. Але на тій частині території, де не має активних бойових дій, приватні виконавці, як і органи державної виконавчої служби, продовжують працювати, зокрема, сторони виконавчого провадження можуть реалізувати право на ознайомлення з матеріалами виконавчого провадження, що перебуває на виконання у приватного виконавця, знімати копії, надавати усні та письмові пояснення тощо.

Більш детально щодо графіку роботи та графіку прийому відвідувачів приватними виконавцями можливо дізнатись за допомогою засобів телефонного зв’язку та електронної пошти, інформація про які міститься в Єдиному реєстрі приватних виконавців за посиланням», — сказано у повідомленні.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області