Денісова просить Італію допомогти із санкціями проти РФ за незаконне усиновлення українських дітей

11:04, 20 мая 2022
Італія направить своїх експертів, поліцейських, суддів для розслідування злочинів РФ в Україні.
Денісова просить Італію допомогти із санкціями проти РФ за незаконне усиновлення українських дітей
Джерело фото: facebook.com/denisovaombudsman
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Уповноважена з прав людини ВР Людмила Денісова закликала МЗС Італії сприяти запровадженню санкцій проти осіб, причетних до незаконного усиновлення українських дітей у Росії.

Під час зустрічі із заступником міністра закордонних справ Італійської Республіки Бенедетто Делла Ведова Денісова подякувала за допомогу громадянам України, яку надає Італія. Вона наголосила, що підтримка суверенітету і територіальної цілісності України на всіх міжнародних майданчиках є дуже важливою для протистояння російській збройній агресії.

Денісова заявила, що 6,03 млн наших громадян виїхали за кордон, 8 млн перемістилися до інших регіонів країни. Україна дуже потребує допомоги і гуманітарної, і зброєю.

«Мною здійснюється фіксація злочинів РФ в Україні. Кожного дня ми отримуємо свідчення про звірства росіян проти громадян України.

Отриману інформацію я передаю слідчим Міжнародного кримінального суду для того, щоб російські злочинці були притягнуті до відповідальності», - зауважила Денісова.

З 24 лютого на телефон цілодобової гарячої лінії Уповноваженого звернулася 41 тисяча громадян про злочини проти 83 тисяч осіб.

Джерело фото: facebook.com/denisovaombudsman

«Про психологічну допомогу на спеціальну лінію Уповноваженого зателефонували понад 1100 людей, які повідомляють про такі злочини, що незрозуміло як жити після того, що вони витримали», - сказала Денісова.

Вона наголосила, що РФ масово та планомірно депортує українських громадян, дітей. На сьогодні примусово переміщено на територію Росії понад 1,3 млн українців, з них 223 тисячі - це діти.

«Викрадено з України 2161 дитину-сироту. Для їх швидкого усиновлення вже розроблено спеціальний спрощений порядок - достатньо лише написати заяву і надати паспорт.

Після усиновлення ми не зможемо їх повернути, адже всі документи щодо дітей будуть знищені. Це акт геноциду нашого народу! Немає дітей - немає нації!

Я маю список організаторів цього процесу в московській області та ОРДЛО і прошу МЗС Італії сприяти введенню персональних санкцій стосовно осіб з цього списку», - наголосила Денісова.

За словами омбудсмена, зупинити Росію можна «лише зброєю».

Як наголосив заступник міністра закордонних справ Італії, його країна робитиме все можливе, щоб голос України був почутий в Європі та світі.

Також ми передавали слова Денісової про звірства військових РФ – окупанти зґвалтували 9-річних трійнят на очах у матері.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва