Зеленський присвоїв польському Жешуву почесну відзнаку «Місто-рятівник»

16:51, 22 мая 2022
Польський Жешув першим отримав звання міста-рятівника.
Зеленський присвоїв польському Жешуву почесну відзнаку «Місто-рятівник»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Президент України Володимир Зеленський присвоїв звання міста-рятівника польському Жешуву. Про це Глава держави сказав у виступі в межах спільної з Президентом Республіки Польща Анджеєм Дудою участі в пленарному засіданні Верховної Ради України.

«Перед цим виступом я підписав указ, який відзначає особливу роль польського міста Жешув. Я запровадив спеціальне почесне звання Місто-рятівник для міст –партнерів нашої держави, які сьогодні роблять неможливе для допомоги нам, для допомоги нашим людям, для допомоги нашій армії. Від імені всього українського народу я висловлюю велику подяку місту Жешуву – першому Місту-рятівнику», – сказав глава держави.

Президент відзначив, що майже всі українські міста є побратимами польських. Побратимами є й український та польський народи, а наші країни – сестрами.

«Ми рідні. І між нами не має бути кордонів чи барʼєрів. Тож ми дійшли згоди найближчим часом втілити це й у відповідній двосторонній угоді. Спершу щодо спільного прикордонно-митного контролю, а згодом і єдиного вже умовного кордону, коли Україна буде членом Європейського Союзу», – повідомив Зеленський.

Володимир Зеленський також подякував Анджею Дуді за готовність разом із Президентом Словаччини Зузаною Чапутовою здійснити візити до європейських столиць з метою лобіювання питання членства України в ЄС.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки