НАЗК пропонує додати до санкційних списків ще сотні осіб та компаній з РФ

18:46, 24 мая 2022
Поміж кандидатів — родичі олігарха Абрамовича та Пошта Росії.
НАЗК пропонує додати до санкційних списків ще сотні осіб та компаній з РФ
Джерело фото: minfin.com.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Національне агентство з питань запобігання корупції підготувало новий список із 765 публічних діячів РФ та членів їх сімей, а також 134 компаній, які підтримують війну. Про це йдеться у пресслужбі НАЗК.

«Це вже 11-й перелік «кандидатів» на міжнародні санкції, який НАЗК надіслало до Офісу Генерального прокурора та Міністерства закордонних справ.

Ця робота допоможе у здійсненні заходів щодо розширення санкційних списків країн-партнерів, притягнення до кримінальної відповідальності, блокування активів та вирішення питання стягнення їх на користь України та її громадян.

Серед осіб та компаній, які потрапили у перелік кандидатів на санкції:

- керівництво російських державних компаній. У тому числі «Пошти росії», аеропорту «Внуково», найбільшого у росії пропагандистського майданчика – Олімпійський комплекс «Лужники»;

- керівництво компаній оборонно-промислового комплексу;

- впливові бізнесмени, члени їхніх сімей та компанії, що їм належать. Поміж них – компанії, що входять до групи «Русагро»;

- члени сімей депутатів Держдуми рф та голів республік, їхні компанії.

Крім того, НАЗК запропонувало ініціювати питання про включення до санкційних списків:

— вдови колишнього мера Москви Олени Батуріної – однієї з найбагатших жінок росії, власниці п’ятизіркових готелів у Європі, США та найбільшого після Букінгемського палацу приватного будинку в Лондоні;

— членів сімей наближених до путіна олігархів – Романа Абрамовича, Аркадія Ротенберга, Сергія Богданчикова.

Для розширення санкцій НАЗК розшукує та формує списки осіб, які причетні до війни. Всього до списків внесено вже 15,4 тис. фізичних осіб та компаній.

Повні списки можна переглянути на Порталі «Війна&санкції» у розділі «Санкційні списки»: фізичні особи, на яких поки що не накладені санкції та юридичні особи, на яких поки що не накладені санкції.

Також на Порталі «Війна&санкції» є повний перелік осіб, на яких вже накладено санкції через напад росії на Україну, та є можливість порівняти санкційні списки за країнами та категоріями.

Ви або ваші знайомі за кордоном також можете безпечно повідомити про активи підсанкційних осіб для їх подальшої конфіскації на користь України за посиланням», — сказано у повідомленні.

Раніше ми писали, що НАЗК підготувало новий список «кандидатів» на санкції.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді