Гарантії безпеки для України: Єрмак та Расмуссен очолять міжнародну консультативну групу

20:40, 24 мая 2022
Мета групи – розробляти певні рекомендації щодо надійних та ефективних гарантій безпеки для України.
Гарантії безпеки для України: Єрмак та Расмуссен очолять міжнародну консультативну групу
Джерело фото: president.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак оголосив про створення міжнародної консультативної групи, яка розроблятиме пропозиції щодо гарантій безпеки для України. Цю групу він очолюватиме спільно з екс-генеральним секретарем НАТО Андерсом Фог Расмуссеном. Про це Єрмак повідомив, виступаючи на панелі Securing Europe у межах Всесвітнього економічного форуму, який триває в Давосі, передає офіційний сайт Глави держави.

«Сьогодні я радий повідомити, що разом із колишнім генеральним секретарем НАТО Андерсом Фог Расмуссеном ми створюємо міжнародну консультативну робочу групу. Її мета – розробляти певні рекомендації щодо надійних та ефективних гарантій безпеки для України. Провідні діячі у сфері безпеки, політики та дипломатії, а також науковці будуть запрошені долучитися до роботи групи», – розповів керівник Офісу Глави держави.

Він висловив переконання, що друзі України візьмуть участь у роботі консультативної групи та  зможуть запропонувати свої знання та досвід для ефективної реалізації цієї ініціативи.

«Наша мета – уникнути повторення помилок минулого, готуючи майбутнє для суверенної та вільної України», – зауважив Андрій Єрмак.

 Раніше ми писали: відмова від вступу до НАТО при гарантіях безпеки від окремих країн: що думають українці.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Надія Гончар
    Надія Гончар
    суддя Черкаського апеляційного суду
  • Олександр Ковальчук
    Олександр Ковальчук
    суддя Вінницького апеляційного суду