Подобова оренда: де в Україні вигідно винайняти на короткий термін житло

17:50, 1 июня 2022
Згідно аналітики, порівняно з усіма великими містами, в Києві найнижча середня вартість ночівлі в однокімнатці – всього 578 грн на добу.
Подобова оренда: де в Україні вигідно винайняти на короткий термін житло
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У березні на OLX зафіксували рекордний попит на подобову оренду житла – понад 1 млн відгуків на опубліковані оголошення, а це в 15 разів більше, ніж торік. Упродовж квітня інтерес до короткострокової оренди стабілізувався до показників мирного часу, однак у порівнянні з минулим роком активність зросла на 52%. Які ціни пропонують під час війни розповіли у блозі OLX.

До слова, порівняно з усіма великими містами, в Києві найнижча середня вартість ночівлі в однокімнатці – всього 578 грн на добу. В Черкасах доведеться віддати близько 600 грн за ніч, а найдорожче – в Ужгороді. Тут оренда доби в однокімнатній квартирі коштує в середньому 850 грн.

Середня вартість подобової оренди квартир в різних містах України

*Дані OLX Нерухомість, травень 2022 р.

Якщо розглядаєте подобову оренду будинків, то можете обирати з 1 355 актуальних оголошень. Так, зокрема, винайняти помешкання в Кропивницькому коштуватиме близько 725 грн на добу, а середня вартість ночівлі на Волині коливається від 925 грн – у Шацьку і до 1 436 грн – у Світязі. У курортних містечках Карпат середні ціни на будинки також знаходяться в діапазоні 1 000-2 000 грн за добу.

Середня вартість подобової оренди будинків в окремих містах України

*Дані OLX Нерухомість, травень 2022 р.

Якщо ж проаналізувати ціни в готелях і на базах відпочинку в найпопулярніших регіонах серед користувачів, то найбюджетніша ночівля буде на Житомирщині – в середньому 500 грн. У Черкаській області, а саме в Умані, ніч обійдеться близько 600 грн, а в самих Черкасах на 150 грн дорожче. У Києві середній тариф зараз доступніший, ніж до війни – 576 грн за добу.

Середня вартість ночівлі в готелях і на базах відпочинку в окремих містах України

*Дані OLX Нерухомість, травень 2022 р.

Ночівля в хостелі традиційно буде найбюджетнішою. Так, наприклад, найнижчі ціни пропонують у Полтаві – в середньому 150 грн за ніч. На 50 грн дорожче у Вінниці. На такий самий тариф можна розраховувати і в Ужгороді. А от в інших західних регіонах (до прикладу, в Івано-Франківську та Львові) за ніч у хостелі візьмуть у межах 350 грн.

Середня вартість ночівлі в хостелах у окремих містах України

*Дані OLX Нерухомість, травень 2022 р.

Також «Судово-юридична газета» писала, що зменшення цін не буде на житло в Києві: яких змін чекати на ринку нерухомості столиці – аналітика ЛУН.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших події.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Вікторія Кицюк
    Вікторія Кицюк
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Олег Дзюба
    Олег Дзюба
    суддя Господарського суду Харківської області