Кабмін провів засідання: які рішення були прийняті 3 червня

17:37, 3 июня 2022
Під час засідання уряд прийняв низку рішень.
Кабмін провів засідання: які рішення були прийняті 3 червня
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У п’ятницю, 3 червня, Кабінет Міністрів України провів чергове засідання, на якому розглянули низку питань. Про це написав представник Кабінету міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук на своєму Телеграм-каналі.

 —  Виділено 50 616 450 гривень обласним державним адміністраціям для відповідних обласних військових адміністрацій  з метою покриття витрат за квітень 2022 року на компенсацію видатків власникам жилих приміщень приватного житлового фонду  за тимчасове безоплатне розміщення ВПО, які перемістилися у період воєнного стану. Затверджено розподіл зазначених коштів у розрізі обласних державних адміністрацій.

— Виділено органам системи Міністерства внутрішніх справ кошти з резервного фонду державного бюджету в сумі 34 382 852,6 тис. гривень для забезпечення належної оплати праці особового складу та працівників органів системи МВС, виплати одноразової грошової допомоги у зв’язку із загибеллю (смертю) військовослужбовців та для матеріально-технічного забезпечення органів та підрозділів ДСНС.

— Внесено зміни до Положення про проходження служби рядовим і начальницьким складом органів внутрішніх справ, зокрема, збільшено особам середнього і старшого начальницького складу граничний вік перебування на службі з 45 років до 55 років. Також надано можливість особам рядового і начальницького складу розділяти відпустки на частини, врегульовано порядок проходження зазначеними особами атестації та порядок тимчасового зайняття ними посад у разі надання тривалих відпусток, в тому числі соціальних.

— Внесено зміни до Положення про мистецький ліцей, якими визначено типи мистецьких ліцеїв – музичний, художній, хореографічний (класичного балету). Передбачено, що учні державних мистецьких ліцеїв, які проживають в пансіонах, забезпечуються безоплатним п’ятиразовим харчуванням.

— Внесено зміни до Правил забезпечення захисту інформації в інформаційних, телекомунікаційних та інформаційно-телекомунікаційних системах. Передбачено, що створення та/або обробка в системі електронних документів, аналоги яких на паперових носіях мають містити власноручний підпис відповідно до законодавства, та автентифікація користувачів у такій системі повинні здійснюватися із застосуванням кваліфікованого електронного підпису чи печатки.

— Встановлено поетапність процедури проведення сертифікації насіння і садивного матеріалу, в тому числі сертифікації насіння, що експортується, та порядок відбору зразків для проведення ділянкового (ґрунтового) сортового контролю та лабораторного сортового контролю з метою зниження навантаження на суб’єктів господарювання та забезпечення виходу на ринок насіння високої якості.

— Включено до Типової форми контракту з керівником державного закладу вищої освіти зобов’язання щодо внесення щорічного звіту про результати виконання керівником умов контракту до Єдиної державної електронної бази з питань освіти та оприлюднення зазначеного звіту на офіційному веб-сайті закладу вищої освіти. Також встановлено необхідність забезпечення подання такого звіту уповноваженому органу управління.

— Визнано, на виконання вимог Закону № 1357-IX від 30.03.2021, такою, що втратила чинність, постанову КМУ від 14 жовтня 1994 р. № 711 «Про затвердження переліку спеціальностей, за якими жінки, що мають відповідну підготовку, можуть бути взяті на військовий облік».

—  Схвалено проект Угоди між Урядом України та Урядом Японії про внесення змін до Угоди між Урядом України та Урядом Японії щодо кредиту Японського агентства міжнародного співробітництва на політику розвитку у сфері надзвичайного економічного відновлення від 28 квітня 2022 р., що створить правові підстави для залучення додаткових кредитних ресурсів у розмірі 65 млрд. японських єн.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Кабінет міністрів схвалив постанову, згідно до якої  вартість машини не може бути меншою за митну вартість.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України