Хороша ідея, щоб Україна стала частиною оборонної стратегії НАТО на наступні 10 років, – Резніков

20:21, 4 июня 2022
«Нажаль, Кремль не відлетить в космос на технологіях Ілона Маска», – зауважив Резніков.
Хороша ідея, щоб Україна стала частиною оборонної стратегії НАТО на наступні 10 років, – Резніков
Джерело фото: Урядовий портал
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Під час Міжнародного безпекового форуму GLOBSEC-2022 Міністр оборони України Олексій Резніков оцінив рівень надання допомоги Україні як такий, що дозволяє лише стримувати агресора. Натомість, Сили оборони України потребують більше щоб перейти в ефективний контрнаступ і відкинути російських загарбників за межі нашої держави, звільнити усі тимчасово окуповані території. Про це повідомляє Міністерство оборони України.

«На першому етапі ми хочемо підвищити наші спроможності. Далі – обговорити наше майбутнє сусідство з Росією», – сказав Олексій Резніков.

Також, він звернув увагу, що НАТО намагається посилити східний фланг, у цій перспективі під час Саміту в Мадриді має бути прийнято оборонну стратегію на наступні 10 років.

«Я думаю, якщо ми говоримо про членство України в Альянсі де-факто, а не де-юре, це було б дуже хорошою ідеєю, щоб Україна була частиною цієї стратегії адже ми є частиною східного флангу Європи, НАТО, ЄС. Це було б виграшною ситуацією для усіх. Тому що, нажаль, Кремль не відлетить в космос на технологіях Ілона Маска», – додав Олексій Резніков.

Також, він пригадав, що правильним було рішення держав-членів НАТО прилучити Україну до Кіберцентру НАТО в Таллінні. Особливо це актуально в умовах збройної агресії Росії.

«Обмін досвіду дуже важливий. Тепер намагаємося отримати більше засобів радіоелетронної боротьби для протидії російським безпілотникам. На противагу, Сили оборони України потребують теж дронів для розвідки, наведення артилерії. Ми повинні «осліпити» російських загарбників, але зберегти свої «очі», – додав Міністр оборони України.

Також «Судово-юридична газета» писала, що Резніков пояснив, як відбуваються виплати військовослужбовцям.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Надія Гончар
    Надія Гончар
    суддя Черкаського апеляційного суду
  • Олександр Ковальчук
    Олександр Ковальчук
    суддя Вінницького апеляційного суду