Викрито адвоката, який вимагав з клієнтки 77 000 грн за вплив на поліцейських — прокуратура

09:38, 10 июня 2022
У прокуратурі зазначили, що «грошові кошти фігурант отримував трьома частинами».
Викрито адвоката, який вимагав з клієнтки 77 000 грн за вплив на поліцейських — прокуратура
Джерело фото: facebook.com/kyiv.gp.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

За процесуального керівництва Голосіївської окружної прокуратури міста Києва затримано адвоката, який вимагав у громадянки неправомірну вигоду за вплив на посадових осіб Нацполіції України (ч. 3 ст. 369-2 КК України). Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

 «Згідно із матеріалами досудового розслідування, адвокат вимагав у клієнтки 77 тис. грн за вплив на працівників патрульної поліції з метою не направлення до суду адміністративного протоколу, складеного на чоловіка за керування автотранспортом у нетверезому стані.

Грошові кошти фігурант отримував трьома частинами.

08 червня 2022 правоохоронці затримали адвоката в його офісі після одержання ним останньої частини грошових коштів у сумі 32 тисячі гривень.

Затриманому повідомлено про підозру та вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Заходи з викриття кримінального правопорушення проводилися прокурорами спільно зі слідчими Голосіївського УП ГУ НП у місті Києві за оперативного супроводження УСР в м. Києві ДСР НП України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду» — сказано у повідомленні.

Джерело фото: facebook.com/kyiv.gp.gov.ua

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Київська міська прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно голови одного з міськрайонних судів Одеської області та адвоката, які за попередньою змовою організували шахрайську схему заволодіння чужим майном (ч. 2 ст. 190 КК України).

Також ми повідомляли, що забудовник запропонував начальнику Архітектурної інспекції $120 тисяч за прийняття будинку в експлуатацію.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook, Viber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва