Уряд може дозволити виїжджати за кордон ще одній категорії чоловіків

21:25, 19 июня 2022
IT-спеціалістам можуть дозволити виїжджати за кордон.
Уряд може дозволити виїжджати за кордон ще одній категорії чоловіків
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Заступник міністра цифрової трансформації з питань розвитку IT Олександр Борняков розповів, що чоловікам із IT-індустрії можуть дозволити виїхати за кордон під час воєнного стану. Про це пишуть «Факти ICTV».

Борняков пояснив, що коли почалася війна, 70% IT-компаній зуміли не лише не знизити темпи ведення бізнесу, а й залучити нових клієнтів, до того ж трохи більше половини компаній очікують на зростання свого бізнесу навіть за умов війни.

«Можна сказати, що сьогодні ми бачимо IT як одну з ключових галузей української економіки, – сказав заступник міністра, уточнивши, що частина компаній із цієї галузі активно сплачує податки наперед, серйозно підтримуючи таким чином економіку України», - сказав він.

Борняков розповів, що Мінцифри спільно з Міноборони, Генштабом та Мінекономіки створюють механізм, за яким можна буде виїжджати на короткий термін за умови гарантій, що людина повернеться, вирішивши робочі справи.

«За кілька днів має бути вже рішення, яке має бути спільним. Потрібно, щоб усі гілки влади ухвалили це рішення, насамперед Міноборони. Ми бачимо, що розуміння вже є. Йдеться максимум про два-три тижні, але я думаю, що навіть якщо йтиметься про 5-7 робочих днів, цього буде достатньо, щоб вирішити питання і повернутися назад», – заявив Борняков.

Він пояснив, що модель передбачає, що компанія подаватиме обмежений список людей – наприклад, не більше 10%, – і його розглядатимуть у Міноборони та Мінекономіки, які видаватимуть дозвіл. Його отримують прикордонники та людина, якій вона необхідна. Після цього він може виїхати на той термін, який зазначено у дозволі, до тієї країни, яка вказана.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки